Mirė „Žvaigždžių karų“ aktorė C. Fisher

  • Teksto dydis:

Eidama 61-uosius metus antradienį mirė Holivudo žvaigždė Carrie Fisher (Keri Fišer), kuri išgarsėjo kaip pirmųjų „Žvaigždžių karų“ (Star Wars) princesė Lėja ir kuri savo kovą su priklausomybėmis bei psichikos liga pavertė linksmomis knygomis, hitu tapusiu filmu ir vienos moters spektakliu.

„Žvaigždžių karų“ (Star Wars) aktorė penktadienį lėktuve, baigiantis transatlantiniam skrydžiui iš Londono į Los Andželą, patyrė infarktą ir nuo tada buvo gydoma Los Andželo ligoninės intensyviosios slaugos skyriuje.

„Carrie buvo vienintelė tokia talentinga, originali. Linksma ir emociškai bebaimė. Ji drąsiai gyveno savo gyvenimą“, – sakoma jos kolegos iš „Žvaigždžių karų“ Harrisono Fordo (Harisono Fordo) pareiškime.

Kino žvaigždės Debbie Reynolds (Debi Reinolds), kurią labiausiai išgarsino vaidmuo juostoje „Dainuojantys lietuje“ (Singin' In The Rain), ir dainininko Eddie Fisherio (Edžio Fišerio) dukra į ligoninę buvo nuvežta greitosios pagalbos medikams sureagavus į pranešimą apie pacientę Los Andželo oro uoste.

C. Fisher susmuko 15 min. prieš lėktuvo nusileidimą Los Andželo tarptautiniame oro uoste. Lėktuvui maždaug vidurdienį vietos (22 val. Lietuvos) laiku nutūpus, ji su prijungtu kvėpavimo aparatu buvo skubiai nuvežta į Kalifornijos universiteto Los Andžele ligoninę.

Šeima neskelbė detalių apie aktorės sveikatos sutrikimo pobūdį, bet žiniasklaida pranešė, kad ji patyrė infarktą.

„Ačiū visiems, kas priėmėte mano mylimos ir nuostabios dukters gabumus ir talentus, – antradienį savo puslapyje feisbuke parašė D. Reynolds. – Esu dėkinga už jūsų mintis ir maldas, kurios dabar veda ją į kitą jos stotelę.“

Holivudo princesė

C. Fisher vaidybinio kino debiutas buvo darbas su Warrenu Beatty (Vorenu Bičiu) 1975 metų hite „Šampūnas“ (Shampoo). Ji taip pat vaidino filmuose apie Ostiną Pauersą, juostose „Broliai Bliuzai“ (The Blues Brothers), „Čarlio angelai“ (Charlie's Angels), „Hana ir jos seserys“ (Hannah and Her Sisters), „Klyksmas 3“ (Scream 3), „Kai Haris sutiko Salę“ (When Harry Met Sally).

Tačiau geriausiai C. Fisher prisimenama kaip užsispyrusi princesė Lėja originaliojoje, 1977–1983 metų „Žvaigždžių karų“ trilogijoje, tapusioje kultūriniu fenomenu.

Šį vaidmenį jį pakartojo 2015 metų septintajame epizode „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens), o skaitmeninis jos atvaizdas pasirodo naujausioje dalyje „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija” (Rogue One: A Star Wars Story).

„Ji buvo itin sumani, talentinga aktorė, rašytoja ir komikė su labai spalvinga asmenybe, kuri patiko visiems, – sakoma „Žvaigždžių karų“ kūrėjo George'o Lucaso (Džordžo Lukaso) pareiškime. – „Žvaigždžių karuose“ ji buvo mūsų didi ir galinga princesė – besiginčijanti, išmintinga ir pilna vilties, su vaidmeniu, kuris buvo sunkesnis, nei dauguma žmonių galėtų pagalvoti.“

Grumtynės su demonais

C. Fisher ilgą laiką grūmėsi su priklausomybe nuo narkotikų ir psichikos liga. Ji sakė, kad būdama 13-os jau rūkė „žolę“, LSD vartojo sulaukusi 21-ų, o būdama 24-erių sužinojo maniakinės depresijos diagnozę. Ji buvo gydoma elektros šoku ir vaistais.

C.Fisher 1987 metų autobiografija „Linkėjimai nuo bedugnės krašto“ (Postcards From the Edge) tapo bestseleriu, pagal ją 1990 metais buvo pastatytas filmas su Shirley MacLaine (Širli Maklein) ir Meryl Streep (Meril Strip).

Pasirodė ir daugiau knygų: „Delusions of Grandma“, „Surrender the Pink“, „The Best Awful“, „Shockaholic“ ir šiemetinė autobiografija „The Princess Diarist“, kurioje atskleidžiama, kad ji ir H. Fordas „Žvaigždžių karų“ filmavimo aikštelėje buvo užmezgę romaną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių