Dvi Holivudo žvaigždės, mama ir dukra, užgeso beveik vienu metu

  • Teksto dydis:

Eidama 85-uosius metus trečiadienį mirė aktorė Debbie Reynolds (Debi Reinolds), Holivudo aukso amžiaus žvaigždė, šokio žingsneliu užkariavusi amerikiečių širdis.

D.Reynolds, kurią labiausiai išgarsino vaidmuo klasikiniame 1952-ųjų miuzikle „Dainuojantys lietuje“ (Singin' In The Rain), patyrė insultą kitą dieną po to, kai mirė jos dukra, taip pat aktorė Carrie Fisher (Keri Fišer).

D.Reynolds apie 13 val. (23 val. Lietuvos laiku) susmuko savo sūnaus Toddo Fisherio (Todo Fišerio) namuose Beverli Hilse ir buvo skubiai nugabenta į ligoninę.

Prieš tai, pasak sūnaus, ji jam pasakiusi: „Aš jos taip ilgiuosi, noriu būti su Carrie“.

D. Reynolds išgarsėjo kaip miela mergina iš hitais tapusių 6-ojo dešimtmečio miuziklų. Studijos MGM bosai ją „atrado“ viename grožio konkurse Kalifornijoje. Už pagrindinį vaidmenį 1964 metų filme „Neskęstančioji Molly Brown“ (The Unsinkable Molly Brown) ji pelnė „Oskaro“ nominaciją.

„Netekome unikalaus talento ir nacionalinės vertybės. Taip greit po jos dukters Carrie Fisher mirties... Tai tikrai dviguba tragedija“, – sakoma Ekrano aktorių gildijos prezidentės Gabrielle Carteris (Gabriel Karteris) pareiškime.

„Jos paliko gilų pėdsaką mūsų kultūroje ir abi gyvens toliau“, – priduriama jame.

Garsiausiame savo filme „Dainuojantys lietuje“ D.Reynolds buvo lygiavertė partnerė stepo superžvaigždei Gene'ui Kelly (Džinui Keliui), kuris buvo daugiau kaip dukart už ją vyresnis.

Tikrame gyvenime aktorė garsėjo kaip vieno didžiausių Holivudo skandalų veikėja: jos vyras, dainininkas Eddie Fisheris (Edis Fišeris) paliko ją dėl jos draugės, kitos kino legendos Elizabeth Taylor (Elizabet Teilor).

D. Reynolds duktė C.Fisher, kuri pasaulinės šlovės sulaukė su princesės Lėjos vaidmeniu originaliojoje, 1977–1983 metų „Žvaigždžių karų“ trilogijoje, mirė antradienį, praėjus keturioms dienoms po to, kai patyrė infarktą baigiantis transatlantiniam skrydžiui iš Londono į Los Andželą.

Pramogų pasaulio naujienų tinklalapis TMZ, remdamasis neįvardytais šaltiniais, rašo, kad D.Reynolds pasijuto blogai atvykusi į sūnaus namus aptarti dukters laidotuvių reikalų.

„Plyšusi širdis“

Socialinėje žiniasklaidoje iškart pasipylė užuojautos, liūdesio ir paramos žinutės: gerbėjams ir įžymybėms sunku susitaikyti su dar vienu skaudžiu smūgiu taip greit po C.Fisher mirties.

„Nėra nieko sunkiau kaip laidoti vaiką. Debbie mirė plyšus širdžiai, bet dabar ji su savo dukra“, – „Twitter“ parašė „Žvaigždžių kelio“ (Star Trek) aktorius ir socialinės žiniasklaidos žvaigždė George'as Takei (Džordžas Takėjus).

„Brangioji Debbie Reynolds, visiškai suprantu. Apkabink ją stipriai nuo visų mūsų“, – rašo serialų „San Fransisko raganos“ (Charmed) ir „Who's the Boss“ aktorė Alyssa Milano (Alisa Milano).

D. Reynolds, kuri pernai gavo humanitarinį garbės „Oskarą“, buvo vos 19-os, kai gavo vaidmenį miuzikle „Dainuojantys lietuje“.

2013 metų autobiografijoje „Neskęstančioji: atsiminimai“ (Unsinkable: A Memoir) D.Reynolds detaliai aprašė savo asmeninio gyvenimo bei karjeros pakilimus ir duobes. Karjera, beje, jai puikiai klostėsi ir po 80-ojo gimtadienio: D. Reynolds rodydavo savo vienos moters scenos šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargeli

Vargeli portretas
Apie kitų gyvenimus, kiek ir kam gyventi dažniausiai sprendžia tie, kurie savo gyvenimo neturėjo ir negyveno. Priežastis- proto stygius.

Xcfvg

Xcfvg portretas
85 metai,artiskų audringad gyvenimas,manau ir taip nemažai nugyveno.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių