Mirė Holivudo veteranas G. Kennedy

  • Teksto dydis:

Eidamas 92-uosius metus mirė Holivudo veteranas ir „Oskaro“ laureatas George'as Kennedy (Džordžas Kenedis), praneša JAV žiniasklaida.

Niujorke gimęs aktorius, kuris pastarąjį mėnesį praleido slaugos ligoninėje, mirė sekmadienį paryčiais Aidaho valstijos mieste Boisyje, rašo pramogų pasaulio naujienų portalas TMZ.com.

Aktoriaus anūkas Cory Shenkelis (Koris Šenkelis) sakė, kad G.Kennedy sveikata buvo smarkiai pašlijusi nuo 2014 metų, kai mirė jo žmona Joan (Džoan).

Šis aktorius pradėjo dirbti Holivude 7-ajame dešimtmetyje ir iš pradžių galėjo pasigirti tik nedideliais vaidmenimis tokiuose filmuose kaip „Spartakas“ (Spartacus), „Šarada“ (Charade), „Tramdomieji marškiniai“ (Strait-Jacket) ir „Pavojinga padėtis“ (In Harm's Way).

Jo karjeros proveržiu tapo pabėgusio kalinio Dreglaino vaidmuo 1967 metų filme „Šaltakraujis Liukas“ (Cool Hand Luke), kurio pagrindinė žvaigždė buvo velionis Paulas Newmanas (Polas Niumanas). Už darbą toje kino juostoje G.Kennedy 1968-aisiais pelnė „Oskarą“ kaip geriausias antrojo plano aktorius.

Jis taip pat pagarsėjo vaidmenimis komedijose „Nuogas ginklas“ (Naked Gun), katastrofų filmuose „Oro uostas, 1975“ (Airport 1975) ir „Žemės drebėjimas“ (Earthquake).

Paskutinį savo vaidmenį didžiajame ekrane G.Kennedy sukūrė 2014 metais filme „Lošėjas“ (The Gambler), kurio pagrindinė žvaigždė buvo Markas Wahlbergas (Markas Valbergas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių