Metalo grupės „Motorhead“ lyderį pražudė ūmus vėžys

  • Teksto dydis:

Ianas Kilmisteris (Ajanas Kilmisteris), daugeliui žinomas kaip Lemmy (Lemis), britų sunkiojo metalo grupės „Motorhead“ lyderis, mirė būdamas 70 metų nuo ūmaus ir greitai išsivysčiusio vėžio, grupė pranešė antradienį.

Kimaus balso vokalistui, vienam iš rokenrolo scenos grandų, kurio gyvenimo būdas buvo itin audringas, vėžys buvo diagnozuotas tik praeitą šeštadienį, praėjus dviem dienoms po jo 70-ojo gimtadienio, o jis mirė pirmadienį.

Dainininkas ir boso gitaristas, vadinamas sunkiojo roko muzikos krikštatėviu, vadovavo grupei, kurios koncertai būdavo vieni trankiausių pasaulyje.

„Mūsų galingas, kilnus draugas Lemmy užgeso šiandien po trumpos kovos su itin agresyviu vėžiu“, – sakoma grupės oficialioje „Facebook“ paskyroje.

„Jis sužinojo apie šią ligą gruodžio 26-ąją ir buvo savo namuose, sėdėdamas prie savo mėgstamo kompiuterinio žaidimo, grįžęs iš „The Rainbow“, su savo šeima, – rašo „Motorhead“. – Negalime nusakyti savo sukrėtimo ir liūdesio – tam nėra žodžių.“

I.Kilmister gyveno mažame bute Los Andžele, pilname roko relikvijų. Jį dažniausiai būdavo galima rasti netoliese esančiame bare „Rainbow Bar and Grill“ Saulėlydžio bulvare, prie lošimo automatų.

Lemmy laikomas sunkiojo metalo pionieriumi, nors visada tvirtindavo, kad „Motorhead“ yra rokenrolo grupė. Vokalistas buvo įsimintinos išvaizdos: užsiželdęs vešlius bakenbardus, ilgaplaukis, dėvintis juodą skrybėlę ir juodus marškinius.

Lemmy gyvenimas buvo neatsiejamas nuo alkoholio, cigarečių, moterų, narkotikų ir nuolatinių gastrolių.

„Visada sakiau, noriu būti prisimenamas būtent dėl to – kad buvau sąžiningas. Visa kita neverta nė sudilusio skatiko“, – kartą sakė jis.

Gyvenęs, kad nugalėtų

Grupės pranešime sakoma: „Ateinančiomis dienomis pasakysime daugiau, bet kol kas prašome – garsiai leiskite „Motorhead“, garsiai leiskite „Hawkwind“, garsiai leiskite Lemmy muziką. Išgerkite vieną ar kelias taures. Dalykitės istorijomis.“

„Džiaukitės gyvenimu, kaip šis mielas, nuostabus žmogus pats taip nuoširdžiai džiaugėsi. Jis norėtų būtent to, – pridūrė „Motorhead“. – Gimęs pralaimėti, gyvenęs, kad nugalėtų.“

Lemmy mirė praėjus mėnesiui po to, kai užgeso buvęs „Motorheatd“ būgnininkas Philas Tayloras (Filas Teiloras), turėjęs pravardę „Philthy Animal“ („Purvinas gyvulys“). Jam buvo 61-eri.

I.Kilmisteris gimė Stoke prie Trento vidurio Anglijoje 1945 metų gruodžio 24 dieną, o vaikystę praleido Velso saloje Anglesyje.

Jis dirbo legendinio JAV gitaros virtuozo Jimi Hendrixo (Džimio Hendrikso) gastrolių komandoje ir buvo kosminio roko grupės „Hawkwind“ narys – jo balsas girdimas žinomiausioje šio kolektyvo dainoje „Silver Machine“. Lemmy buvo išmestas iš „Hawkwind“, kai Kanados policija jį sulaikė dėl narkotikų, o 1975 metais jis įkūrė „Motorhead“.

„Motorhead“ klasikiniu hitu tapo 1980 metais išleista daina „Ace of Spades“ („Pikų tūzas“); ši grupė išleido daugiau negu 20 studijinių albumų.

Grupės gerbėjai ir kiti roko muzikantai sakė esantys sukrėsti I.Kilmisterio mirties. Grupės „Black Sabbath“ vokalistas Ozzy Osbourne'as (Ozis Ozbornas) pareiškė: „Šiandien netekau vieno iš geriausių savo draugų – Lemmy. Jo bus liūdnai pasiilgstama. Jis buvo kovotojas ir legenda. Pasimatysiu su tavim kitoje pusėje.“

Jam antrino JAV grupės „Motley Crue“ narys Nikki Sixxas (Nikis Siksas): „Drauguži, pasiilgsiu tavęs ir mūsų pokalbių. Visada buvai orumo įsikūnijimas. RIP (ilsėkis ramybėje), Lemmy.“

Britų sunkiojo metalo grupė „Judas Priest“ savo „Twitter“ pranešime rašo: „Tiesiog pasakysime – sudie, lorde Lemmy; ačiū tau už muziką, už koncertus.“

Legendomis apipintas gyvenimas

I.Kilmisteris tvirtindavo, kad išgyveno iki senatvės dėl to, kad nevartojo heroino, bet jis nevengė kitokių narkotikų. Dainininkas teigė, kad kartą dvi savaites praleido be miego, vartodamas spidą – amfetaminą.

Jis per dieną išgerdavo butelį viskio su kola, bet pastaraisiais metais perėjo prie degtinės su apelsinų sultimis dėl cukrinio diabeto.

I.Kilmisteris buvo aistringas karo relikvijų ir uniformų kolekcininkas, o jo bute buvo sukauptas įspūdingas istorinių ginklų arsenalas.

Rokeris tvirtino permiegojęs su daugiau negu tūkstančiu moterų, bet tikino, kad tuo neverta stebėtis, žinant, koks ilgas buvo jo gyvenimas.

Lemmy niekada nebuvo susituokęs ir aiškino, kad turėjo pasirinkti arba gyvenimą namuose, arba kelyje, tačiau jis turėjo sūnų, vardu Paulas (Polas).

Pastaraisiais metais I.Kilmisterio sveikata pablogėjo, tačiau „Motorhead“ toliau gastroliavo ir šių metų birželį grojo Glastonberio festivalyje.

„Motorhead“ planavo vėl leistis į kelią ateinančiais metais ir surengti 20 koncertų per mėnesio trukmės gastroles Europoje, kurios turėjo prasidėti Anglijos mieste Niukaslyje sausio 23 dieną.

„Jeigu turėčiau mirti ir mirties patale gailėčiausi dėl savo priimtų sprendimų – man tai netinka“, – kartą pareiškė Lemmy.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių