„Mėnulio fazė“: pramoga su nesąmonės atspalviu

„Orientuotis į auditoriją yra nelabai teisingas veiksmas, geriausia orientuotis į save. Jei tau smagu, auditorija tai pajus ir priims arba nepriims“, – sako žinomas laidų vedėjas Andrius Rožickas. Būtent tokia – nebandančia įtikti – pramoga jis vadina naująją savo ir kolegės Beatos Tiškevič kuriamą laidą „Mėnulio fazė“.

Laidos vedėjų duetas tvirtina, kad kiekvieną sekmadienio vakarą televizijos žiūrovams sieks praskaidrinti nuotaiką, o tai jiems padės padaryti laisvi ir drąsūs studijos svečiai bei lengvas nesąmonių prieskonis.

– Apie ką bus laida?

– A. Rožickas: Tai bus sekmadienio vakaro pramoga, nors „sekmadienis“ ir „pramoga“ man atrodo du skirtingi žodžiai, nes paprastai pramoga siejama su...

– B. Tiškevič: ...šeštadieniu.

– A. Rožickas: Arba penktadieniu.

– B. Tiškevič: Taip, o sekmadienis yra siejamas su poilsiu ir atsipalaidavimu.

– A. Rožickas: Ir dažnai žmonės ruošiasi pirmadienio darbams. Tad mes bandysime praskaidrinti tą nuotaiką sekmadienį, kai visa šeima namie. Tada galima įsijungti televizorių ir pažiūrėti šią laidą.

– Kaip skaidrinsite tą nuotaiką? Kaip atrodys Jūsų laida? Kokia koncepcija?

– B. Tiškevič: Visa koncepcija ir yra tokia – susiburia smagūs žmonės, kurie bendrauja tarpusavyje ir šėlsta, linksmina vieni kitus ir aplinkui esančius.

– Visada yra labai plona riba, kai pokštai gali nuvažiuoti į absoliučias nesąmones, ją labai sunku rasti. Kaip bandysite išlaikyti ribą tarp gero humoro ir pigaus nusikalbėjimo?

– A. Rožickas: Kiekvienas nusistatome savo supratimą apie sąmones ir nesąmones. Dažnai pasiklausius Seimo posėdžių, jie atrodo visiška nesąmonė. Sekmadienio vakarui nėra būtini labai prasmingi pokalbiai. Galbūt tai ir turės nesąmonių atspalvį.

– Kas bus Jūsų pašnekovai? Ką Jūs kviesitės?

– A. Rožickas: Į laidą kviesime tuos žmones, kurie nebijo pasirodyti nesąmoningi, jei jau pradėjome apie nesąmones kalbėti. Tai bus įdomūs žmonės, nebūtinai garsūs, nebūtinai žymūs, bet kažkuo įdomūs, laisvi ir drąsūs pasakyti tai, ką galvoja.

– Kokias temas planuojate aptarti?

– B. Tiškevič: Pačias įvairiausias: gyvenimas, socialiniai tinklai, muzika. Temų spektras platus.

– Kas Jums ieškos tų įdomių žmonių?

– B. Tiškevič: Mes patys.

– A. Rožickas: Taip, nes mūsų pažįstamų ratas nėra toks siauras. Ir jame yra gal ne tiek garsių, kiek įdomių žmonių.

– Sakote, kad daug kas gims ekspromtu. Ar gali būti, kad kviesite žmones nežinodami, apie ką su jais kalbėsite?

– A. Rožickas: Dažniausia mes kalbamės su žmonėmis apie jau iš anksto susikurtus stereotipus. T. y., jei į svečius ateina Beata Nicholson, tai su ja būtinai reikia kalbėtis apie virtuvę ir maistą.

– Ar ji bus viena iš Jūsų pašnekovių?

– A. Rožickas: Kalbėjome su ja, kad užsuks į vieną iš mūsų laidų. Galbūt taip pabandysime išsklaidyti mitą, kad ji vien tik virėja ir kepėja. Gal pasirodys, kad ji yra ir šiaip šiltas ir juokaujantis žmogus.

Toks ir yra tikslas. Pasikviesti žmogų ir sugriauti stereotipą, kad krepšininkas yra tik bukas sportininkas, o šviesiaplaukė gražuolė yra viso labo tik šviesiaplaukė gražuolė.

– Kur vyks laida?

– A. Rožickas: Tai bus grynai studijinis šou, kur bus muzikinė grupė, susirinks žiūrovai. Klasikinis late night show pavyzdys, kurio analogų Lietuvoje nėra. Buvo bandymų padaryti panašaus pobūdžio laidas – vėlyvo vakaro šou.

– B. Tiškevič: Arba mes trumpiname – vėlvakario šou.

– A. Rožickas: Taip sugalvojo Andrius Mamontovas. Gražus žodis. Beje, dar vienas žodis gimė filmuojant laidą, kurį jau galime išduoti. Tai yra asmenukės pavadinimas. Mes net kalbėjome su kalbininkais, jiems labai patiko, jie gal net siūlys kalbos komisijai šį žodį priimti. Asmenukė yra asmens daroma nuotrauka, tačiau ji neatspindi, kad žmogus ją darosi pats, tad mes nusprendėme, gal ją reikėtų vadinti „pacuke“.

– Kaip gimė laidos pavadinimas? Ar tai susiję su vėlyvu laidos laiku, ar su temomis?

– A. Rožickas: Tai susiję su sutemomis. Vėlų vakarą, kai rodoma laida, danguje jau matomas mėnulio blynas.

– B. Tiškevič: Mėnulio fazė man dar siejasi su kažkokiu pamišimu. To tikrai bus laidoje. Tai irgi kažkokia savotiška mąstymo ir veikimo stadija.

– Ankščiau vedėte tik muzikinius šou, kurių koncepcija kita. Ar Jūsų vedimo stilius išliks toks pat?

– A. Rožickas: Mūsų vedimo stilių galima apibūdinti kaip amžinas kautynes ir amžiną draugystę. Šito mes turbūt neišvengsime ir būsime kaip katė su pele. Taip, mes bendraujame visiškai nepasiruošę, nes tik taip mes su Beata...

– B. Tiškevič: ...atrandam kažkokią gyvybę ir džiaugsmą.

– A. Rožickas: Ir klausytojui, ir žiūrovui tada tampa įdomu sekti, kuo gi baigsis šita...

– B. Tiškevič: ...nesąmonė.

– A. Rožickas: Kautynė. Atsisakėme viso popierizmo (scenarijaus), einame tiesiai, šviesiai ir gyvai.

– Kokia muzikos grupė bus Jūsų laidoje? Ji bus viena ar keisis?

– A. Rožickas: Laida turės savo grupę, ji yra formuojama iš skirtingų muzikantų. Pasitarėme su jais, kadangi visi iš skirtingų grupių, tai šią naują grupę pavadinome „Laidos grupe“. Tiesiog banaliai, paprastai.

Gal dar gims jai pavadinimas, žiūrėsim, kaip gros, jeigu labai nusigros...

– B. Tiškevič: ...vadinsim „Pilnatim“.

– „Mėnulio fazės“ aprašyme minima, kad ji tinkama intelektualiems įvairaus amžiaus žmonėms. Kaip rasti aukso vidurį, kad laida būtų tinkama vaikui ir pagyvenusiam žmogui?

– B. Tiškevič: Gal nereikia prisiimti tokios atsakomybės? Aš tikrai negaliu nuspėti, ką supras vienas ar kitas žiūrovas, kaip priims, nes visi viską skirtingai matom.

– A. Rožickas: Orientuotis į auditoriją yra nelabai teisingas veiksmas, geriausia orientuotis į save. Jei tau smagu, auditorija tai pajus ir priims arba nepriims. Geriausia viską daryti per save. Jeigu virėjas verda ir jam skanu, tai ko sukti galvą dėl įvairiausių skonių, kuriems jis bandytų įtikti?

– Ar esate pasiryžę keisti laidos koncepciją, jei ji pasirodys ne itin žiūrima?

– A. Rožickas: Viską darysime prievartiniu būdu. Eisim per butus.

– B. Tiškevič: Prašysim žiūrėt.

– A. Rožickas: Jungsim televizorių, prirakinsim prie radiatoriaus ir paslėpsim pultelį.

– Kada išvysime pirmąją laidą?

– B. Tiškevič: Rugsėjo 14 dieną, 21 val.


Šiame straipsnyje: TV laidapramogoslaisvalaikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hiurem

Hiurem portretas
teisinga antraštė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių