Mėgstamiausi lietuvių slidinėjimo kurortai

  • Teksto dydis:

1. Austrija. Šios šalies Alpes patogu pasiekti automobiliu ir lėktuvu – tiesioginiais skrydžiais į Miuncheną, iš kur nesudėtinga pasiekti daugybę kurortų. Daug keltuvų, geros trasos, daug sniego. Kurortai išsidėstę kalnų slėniuose, visur pirtys, baseinai, sotus maistas. Pramogomis išsiskiria Išglas – čia iki paryčių vyksta diskotekos, veikia naktinio slidinėjimo trasos.

2. Prancūzija. Sausio mėnuo šalyje populiariausias, nes pats pigiausias. Vėliau  kainos sukyla net tris kartus, palyginti su Austrija. Bet Prancūzijos Alpės yra piečiau, palyginti su Austrija, todėl čia klimatas minkštesnis, daug saulės, giedras oras. Vaizdingi, aukšti kalnai.

3. Italija. Norintieji ne tik slidinėti, bet ir šilto, malonaus bendravimo dažniausiai renkasi Italijos slidinėjimo kurortus, kuriose gausu puikių trasų ir įspūdingais vaizdais. Italai nuo kitų Alpių šalių gyventojų išsiskiria pietietišku temperamentu, visada džiugūs, tau tapšnoja per petį, bet šioje šalyje reikia griežtai laikytis slidinėjimo taisyklių.

3. Šveicarija. Šios šalies kurortai – tiems, kurių negąsdina kainos. Šveicarijos slidinėjimo kurortai – brangiausi ir komfortiškiausi Europoje. Puikiai įrengtos trasos, sniegas valomas kas minutę, kalno papėdėje ant nutirpusio šlaito pievos žaidžiamas golfas, vakare laukia moderniausios SPA procedūros, viskas aukščiausio lygio.

4. Slovakija. Šios šalies Tatrų kalnų slidinėjimo trasos rekomenduojamos pradedantiesiems, šeimoms su vaikais. Yra įvairaus sudėtingumo trasų, kai kur galima maudytis terminiuose baseinuose, gana patrauklios kainos.

5. Čekija. Šioje šalyje nėra itin didelio komforto, o patyrę slidininkai skundžiasi, kad trasos kiek nuobodokos, tačiau tiems, kurie neieško ypač ekstremalių įspūdžių, kainos ir kokybės santykis labai patrauklus. Čia yra ir juodųjų (daugiau nei 1 km aukštyje), ir raudonųjų (apie 700 m aukštyje) trasų, vaikams – nepavojingų mėlynųjų ir rogių trasų.

6. Gruzija. Lietuviai vis dažniau atranda Gruzijos kalnų kurortus, kurių kainos, tiesa, jau vejasi ES, bet individualiai rengiantis kelionei vis dar galima rasti pigių ir labai patrauklių variantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių