„Marvel“ legenda S. Lee palaidotas per privačias laidotuves

  • Teksto dydis:

Legendinis „Marvel“ komiksų kūrėjas Stanas Lee (Stenas Li) penktadienį buvo palaidotas per kuklią privačią laidojimo ceremoniją, o jo įkurta bendrovė ruošiasi surengti daugiau renginių jo atminimui pagerbti.

S. Lee įsteigta „POW! Entertainment“ penktadienį pranešė naujienų agentūrai AP, kad būdamas gyvas jis pareiškė nenorintis didelių viešų laidotuvių, taigi, ceremonija buvo surengta tokia, kokios jis ir norėjo.

„POW! Entertainment“ sako sukūrusi atminimo puslapį S. Lee svetainėje, kur draugai, kolegos ir gerbėjai gali dalintis savo mintimis, maldomis ir užuojautomis, o kitų komiksų kūrėjų ir iliustratorių pranešimai artimiausiu metu bus paskelbti S. Lee puslapiuose socialiniuose tinkluose.

Bendrovė pranešė, kad planuojama surengti daugiau atminimo ceremonijų, nors „dėl Stano didingumo tai yra milžiniška užduotis“.

95 metų „Marvel“ legenda mirė pirmadienį. Pastaraisiais metais vyras sirgo keliomis ligomis, bet tiksli jo mirties priežastis neskelbiama.

S. Lee bendradarbiavo su kitais autoriais ir iliustratoriais, kad perkeltų savo vaizduotėje gimusius herojus – Žmogų vorą, Juodąją panterą, Iksmenus, Fantastiškąjį ketvertą ir daugybę kitų – ant popieriaus ir kino juostos.

Jis prisidėjo ir prie Geležinio žmogaus, Toro ir ir Daktaro Streindžo atsiradimo. Dabar kiekvienas iš šių herojų turi filmų franšizes, atnešančias milijonus dolerių pelno.

S. Lee gaudavo epizodinių vaidmenų beveik kiekviename „Marvel“ filme. Pavyzdžiui, juostoje „Keršytojai. Begalybės karas“ (Avengers: Infinity War), kur pasirodė daugelis jo sumanytų herojų, jis suvaidino autobuso vairuotoją.


Šiame straipsnyje: MarvelStanas Leelaidotuvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių