A. Mamontovui skiriamas tarptautinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

2017 m. balandžio 7–8 dienomis Vilniuje vyksta Europos gydytojų nuolatinio komiteto (CPME) asamblėja, kurios metu išskirtinai pagerbtas bus Andrius Mamontovas. Jam skiriamas tarptautinis apdovanojimas už ypatingus europiečių darbus, kuriais siekiama viešinti psichinės sveikatos problemas ir destigmatizuoti depresiją. Pirmą kartą per apdovanojimo istoriją jis bus įteiktas ne gydytojui ar sveikatos priežiūros specialistui, o visuomenės veikėjui.

Lietuvos atstovo – muzikanto, dainų autoriaus, aktoriaus A. Mamontovo kandidatūrą nominacijai už savižudybių prevencijos projektą „Nebijok kalbėti“ pateikė Lietuvos gydytojų sąjunga, siekdama atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į visuomenės narių, ne medikų, indėlį į psichinių problemų šalyje viešinimą.

Europos gydytojų nuolatinis komitetas, kurio metu bus įteiktas apdovanojimas, atstovauja visoms Europos šalių nacionalinėms gydytojų asociacijoms, vienijančioms daugiau nei 2 mln. Europos gydytojų. Komitetas yra patariamoji Europos Komisijos institucija, prisidedanti prie Europos sveikatos politikos formavimo, sprendžianti visuomenės sveikatos ir sveikatos priežiūros problemas. Lietuvai šiame komitete atstovauja Lietuvos gydytojų sąjunga, vienijanti beveik 8 000 mūsų šalies gydytojų.

Kasmetiniame, tačiau pirmą kartą Vilniuje vykstančiame susitikime aptariami visos Europos gydytojams aktualūs klausimai, susiję su gydytojo profesijos reguliavimu ir reglamentavimu, leidžiančiu laisvai judėti specialistams Europos Sąjungoje. Diskutuojama dėl bendradarbiavimo su farmacijos industrija etikos, geriausių kokybiškų sveikatos priežiūros paslaugų realaus prieinamumo visiems ES piliečiams, e. sveikatos ir kitais klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi

chi portretas
Už kokius nuopelnus jam - gal dėl tautybės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių