A. Mamontovas pristato nuotaikingą vasarišką dainą „Aukščiau debesų“

  • Teksto dydis:

Po praeitais metais išleisto albumo „Degančios akys“ ir surengto didelio koncertinio turo per Lietuvą, legendinis dainų autorius ir atlikėjas Andrius Mamontovas nesiruošia mažinti tempo.

Buvęs grupės „Fojė“ lyderis šią vasarą surengs seriją koncertų, kuriuose gros tiek su savo dabartine grupe, tiek ir vienas. Jau daugiau nei tris dešimtmečius įvairaus amžiaus gerbėjus džiuginantis savo dainomis Andrius pristato nuotaikingą, svajokliškai vasarišką kūrinį „Aukščiau debesų“ iš jo auksinio albumo „Degančios akys“.

„Paklausykite šios dainos ir mes ją visi kartu dainuosime koncertuose. Muzika man visada buvo, yra ir bus pirmoje vietoje. Vaizdai, kuriuos matote internetui skirtoje dainos vizualizacijoje yra gaivališki įspūdžiai iš mano viešnagės Berlyne. Šiemet lankiausi ten jau du kartus. Berlynas yra mano vienas labiausiai mėgstamų pasaulio miestų. Nuo 1989-ųjų kiekvienais metais apsilankau jame. Pastarąjį kartą vykau ten kūrybiniais-darbiniais reikalais“, – pasakoja atlikėjas.

Gerovės afišavimą blogu tonu laikantis muzikantas, išlieka paslaptingas, tačiau nuoširdus ir kalba apie svarbius dalykus paprastais žodžiais. Daina „Aukščiau debesų“ iš pirmo žvilgsnio yra himnas nerūpestingoms vasaros nuotaikoms ir nuotykiams, tačiau pažvelgus giliau, atsiveria tarp eilučių paslėptos filosofinės autoriaus mintys.

„Dainos priedainyje yra žodžiai: „Jei turi neišpildytą norą, leisk jam skristi aukščiau debesų...“ Kartais, kad tavo noras išsipildytų, reikia apie jį pasakyti garsiai. Norėčiau, kad vietoj dabar populiarių ir jau gerokai įgrisusių kandžių komentarų, žmonės užrašytų savo kokį nors neišsipildžiusį norą. Niekada nežinai, kas gali tai perskaityti ir galbūt jį išpildyti“, – šypsosi atlikėjas.

Vasarišką A. Mamontovo koncertą jau šį šeštadienį pirmieji pamatys Plungės gyventojai ir miesto svečiai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių