A. Mamontovas – įkvėpimas dainai aplankė po 12 metų

  • Teksto dydis:

Andrius Mamontovas pristato naują kūrinį „Raudonas ruduo”. Ši daina tapo penktuoju radijo singlu iš praėjusiais metais pasirodžiusio albumo „Degančios akys”.

„Rudenį pajuntu tada, kai mano namų kieme esantis klevas tampa raudonas. Todėl nuo pirmojo čia sutikto rudens norėjau parašyti dainą stebėdamas besikeičiančius jo lapus. Praėjo 12 metų, kol visai netikėtai aplankė įkvėpimas”, – šypsodamasis apie naujo kūrinio atsiradimo istoriją pasakojo dainininkas. 

Pasak A. Mamontovo, „Raudono rudens”, kaip ir visų albume „Degančios akys” esančių kūrinių muzika, stebint vasaros saulėlydžius gimė Kipre. Čia jis su šeima leido 2012 m. vasaros atostogas.

Muzikanto teigimu, kol kūrinio muzika atrado tinkamus žodžius, praėjo nemažai laiko. Tačiau tada, kai „Raudono rudens” tekstas „nusėdo” ant popieriaus lapo, jis neturėjo nė menkiausios abejonės, kuris muzikinis rūbas yra pats tinkamiausias.

Daina „Raudonas Ruduo” – paskutinis singlas iš muzikanto albumo „Degančios akys”. Šis kūrinys, pasak A. Mamontovo, padės tašką etape, kuris susijęs su 2015-ųjų rudenį išleistu albumu.

Grupės „Fojė” lyderis, kompozitorius ir aktorius prisipažino, kad jau artimiausiu metu savo muzikos mylėtojams pateiks netikėtų staigmenų, todėl mėgstantys jo ir kultinio, prieš 20 metų išsiskyrusio kolektyvo kūrybą, jau netrukus turėtų tikėtis malonių netikėtumų.

Pernai spalį išleistas A. Mamontovo albumas buvo pristatytas Lietuvoje, Airijoje, Anglijoje, Jungtinėse Amerikos valstijose ir Honkonge. Per metus atlikėjas surengė daugiau kaip 40 savo trylikto studijinio albumo pristatymo koncertų.

Šiuos metus Andrius Mamontovas užbaigs koncertais Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Alytuje, Panevėžyje ir Palangoje. Į šešis iš septynių gruodžio mėnesį numatytų atlikėjo koncertų bilietų jau nebeliko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių