A. Maldeikienė: užteks naiviai tikėti, kad atskris fėja ir išspręs bėdas

  • Teksto dydis:

Jau nuo sausio mėnesio drąsiai Lietuvoje vyraujančias opias socialines problemas į viešumą kelianti laida „Išgyvenk, jei gali“ keičiasi. Viena karščiausių šio televizijos sezono laidų nuo Naujųjų metų bus dvigubai ilgesnė ir informatyvesnė.

Socialinėje dramoje bus atskleista dar daugiau šokiruojančių negailestingos šalies realybės faktų, su kuriais susiduria laidos iššūkį priėmę žymūs žmonės. Laidos kūrybinė grupė žada naujų, dar niekada negirdėtų kvapą gniaužiančių žmonių istorijų. Negana to, pažadama ir netikėtų garsenybių, kurios drąsiai bandys gyventi taip, kaip paprastas žmogus.

Ilgesnėje laidoje bus daugiau naudingų, išsamesnių ir praktiškų ekspertės ekonomistės Aušros Maldeikienės komentarų. Specialistė žada perduoti savo žinias ir praktiką tiems, kuriems trūksta ne tik socialinių, bet ir finansinių įgūdžių.

„Manau, kad didžiausia Lietuvos socialinė problema yra socialinių problemų neigimas. Kai tos problemos galiausiai trenkia per galvas, neturime pasiruošę jokių sprendimo variantų. Kažkodėl esame linkę vaikiškai tikėti, kad bėdai prispaudus atskris fėjos (valdžia, socialiniai darbuotojai, bendruomenė, mokykla ir t.t.) ir viskas išsispręs it burtų lazdele mostelėjus. Žmogus, kuris apdovanotas ir protu, ir širdimi, turėtų mokytis matyti, jausti ir dalintis. Ir tada tragedijų tikrai bus mažiau“, - įsitikinusi laidos ekspertė A. Maldeikienė.

Ekonomistės teigimu, norint kitokios Lietuvos, nereikėtų sėdėti sudėjus rankų, o pirmiausia – pabandyti atidurti kito kailyje. „Norite kitokios Lietuvos? Tada suvaldykite savo individualizmą ir godumą. Pasaulis prasideda ne nuo savanaudiškumo, kaip mums kasdien kala pigi žiniasklaida, o nuo atjautos“, - sako ji.

Pirmojoje atsinaujinusioje laidoje „Išgyvenk, jei gali“ per BTV ekonomistės A. Maldeikienės mestą iššūkį priims populiarios grupės „Išjunk šviesą“ įkūrėjas bei muzikos ir tekstų autorius Valdas Burnys. Visuomet jaunatviškas ir linksmas vyras sako, kad anksčiau jo gyvenimas, kaip ir jo dainos, buvo pilnas vakarėlių ir svaigalų, tačiau dabar kasdienybė kitokia. Pasikeitęs ir kitokį gyvenimo būdą propaguojantis V. Burnys sako esąs pasiruošęs padėti skurdžiai gyvenančiai šeimai.

Garsus dainininkas visą savaitę rūpinsis tragiško likimo vienišos mamos Rasos šeima Marijampolės rajone esančiame Kumelionių kaime. Keturi vaikai, kuriems trūksta net batų, itin skurdi buitis ir aibė skolų – tik kelios pagrindinės vienišos mamos Rasos problemos. Mamos pajamos itin mažos – savaitei jai ir vaikams lieka vos 22 eurai.

Laidos rengėjai žada ir dar vieną naujovę – grįžimą pas laidoje jau dalyvavusias šeimas. Projekte jau dalyvavusieji papasakos, kaip pasikeitė jų gyvenimai po drąsios avantiūros televizijoje.

Kaip ekstremaliomis sąlygomis visą savaitę šeima rūpinsis estrados žvaigždė V. Brunys? Ar pavyks visada geros nuotaikos vyrui ir šį kartą į skurdžią buitį pažvelgti optimistiškai? Galų gale, ar užteks dainininkui savaitei vos 22 eurų? 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadas

Vadas portretas
Vienišos keturių vaikų mamos problemomis kažkas rūpinsis. Kodėl šia taip vadinama mama nepasirūpino ginekologai-chirurgai gimus pirmam bambliui. Reikėjo tik sterilizuoti ir baigtusi ši tragikomedija ir visos tos beprasmės TV laidos.Jų nežiūri tos mamos. Jos ramiai sėklinasi toliau.

h20

h20 portretas
Maldeikiene... tu pati kaip trys fejos... tikras fejinas... :D

cha

cha portretas
greičiau ateis maldeikienė ir pridarys reikalų:))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių