Mados imperatorius

Italijos mados dizaineris Giorgio Armani įkūrė mados imperiją, įkainotą 5 milijardais eurų. Jis – ir didžiulio nekilnojamojo turto, kurį sudaro viešbučiai, SPA centrai, poilsio namai, savininkas.

"Armani Group" yra viena iš pirmaujančių mados ir prabangos prekių gamintojų grupių pasaulyje. Ji kuria, gamina, platina ir mažmeniniu būdu parduoda šimtus tūkstančių vienetų mados ir gyvenimo būdo prekių, tokių, kaip drabužiai, aksesuarai, akiniai, laikrodžiai, juvelyriniai gaminiai, namų interjero detalės, kvepalai ir kosmetika.

Grupei priklauso parduotuvės ir salonai Milane, Stambule, Ciuriche, Honkonge, Maskvoje, Marbeloje, Rijade ir kituose miestuose - iš viso 37 šalyse.
Žvaigždė: pasaulis, pripažinęs G.Armanio autoritetą, leido, kad italas diktuotų mados ir stiliaus ritmą.

Išvaizdaus vyro taisyklės

Pasaulinės mados diktatorius Giorgio Armani įsitikinęs, kad norint būti stilingam – ir apranga, ir gyvenimo būdu – nebūtina išradinėti dviračio. Pakanka laikytis taisyklių. G.Armanio taisyklės – paprastos, nepajudinamos ir nekeliančios abejonių kaip daugybos lentelė.  Šias taisykles paskelbė britų „The Times“.

1. Niekada netaupykite svarbiausių dalykų sąskaita. Pigūs batai  tinkami tik keliui į nesėkmę.

2. Privalo egzistuioti darbo ir gyvenimo balansas. Aš paaukojau gyvenimą dėl darbo, ir, jei galėčiau viską pradėti iš naujo, tos klaidos nebekartočiau.

3. Labiausiai lieknina juoda ir tamsiai mėlyna spalva. Tuomet jau ne tokie svarbūs forma ir audinys – šios dvi spalvos lems neabejotiną eleganciją.

4. Stilingiausi žmonės yra tie, kurie atrodo taip, tarsi apranga jiems rūpėtų mažiausiai. Mada – tai saviraiškos būdas, ir jokio drabužio negalima vadinti katastrofa, jeigu tas, kuris jį dėvi, jaučiasi pats savimi.

5. Intensyviai sportuodami išlavinsite raumenis. Tokiu atveju jums verta pagalvoti apie drabužius, siuvamus pagal užsakymą.

6. Sako, kad atrodau 20 metų jaunesnis nei esu iš tikrųjų, ir klausia, kokia čia paslaptis. Iš dalies tai priklauso nuo genų. Mano mama mirė sulaukusi 90 metų, tačiau atrodė tarsi būtų 65-erių. Tikiuosi, kad lygiai taip pat nutiks ir man. Bet tam reikalinga ir disciplina: neikite pernelyg vėlai miegoti, nepiktnaudžiaukite alkoholiu, nerūkykite. Išmokite suprasti ir kontroliuoti save.

7. Mickas Jaggeris dainavo, kad ne visada galima gauti, ko nori. Taip, aš norėčiau būti aukštas ir turėti dailią nosį. Na ir kas? Tenkinkitės tuo, ką turite, ir pasistenkite tai išnaudoti kuo efektyviau. Neeikvokite gyvenimo bandydami pakeisti tai, kas ne jūsų jėgoms.

8. Seksualumą lemia pasitikėjimas savimi. Tai – ne vien kūno, bet ir dvasios būsena.

9. Iki 50 metų nekreipiau dėmesio į savo fizinę būklę, po to draugas man pasakė, kad reikia būti atsargesniam. Dabar aš kasdien po valandą mankštinuosi gimnastikos salėje. Pratimai pakelia nuotaiką ir leidžia išlaikyti formą. Be to, jie padeda susikaupti.

10. Kai kurie vyrų tipažai niekada neišeina iš mados. Mano draugas George‘as Clooney taip pat turi tokią savybę: kad ir ką darytų, jis atrodo puikiai visai dėl to nesistengdamas. Džiaugiuosi, kad jis renkasi mano sukurtus daiktus.

11. Švarkas – vyriško garderobo pagrindas. Visada įsitikinkite, ar jis kokybiškai pasiūtas, ar jaučiatės su juo patogiai ir pasitikinčiai. Tereikia apsivilkti gerą švarką, ir kiti geri dalykai – garantuoti.

12. Geri drabužiai sustiprins jūsų pasitikėjimą savimi ir pagerins jūsų darbą. Kartą paskambino draugas, nusipirkęs regbio komandą, už kurią sirgdavo vaikystėje. Jų reikalai klostėsi prastai. Jis paprašė mane juos aprengti, ir aš sutikau. Tas draugas buvo Russellas Crowe‘as, ir dabar jo Australijos regbio lygoje žaidžianti komanda „Rabbitohs“ vėl skina pergales.

13. Reputacija – kaip antrankiai. Manoma, kad aš esu minimalistas, ir žmonės skundžiasi, jei nukrypstu nuo šio kurso. Bet būti iš anksto nuspėjamam – nuobodu.

14. Jūs žinote daugiau, nei manote, ir galite daugiau, nei žinote. Kai 1985 m. mirė mano verslo partneris, kai kurie manė, kad aš uždarysiu firmą. Užuot taip pasielgęs aš išmokau dirbti jo darbą. Niekad nenuvertinkite savo vidinių galimybių.

15. Holivudiškas juodas kaklaraištis – tinkama uniforma beveik kiekvienam vakarui: juodas kostiumas, balti marškiniai ir juodas kaklaraištis. Tegul tai šablonas, bet fakto nepaneigsi: kiekvienam vyrui tinka juodas kaklaraištis.

16. Rinkitės neutralių spalvų audinius ir venkite demonstratyvių raštų. Su nepretenzingais drabužiais ilgiau išliksite madingi.

17. Šiandien vyro išvaizdą vis dažniau formuoja aksesuarai, todėl netaupykite  diržų, kaklaraiščių, rankinių sąskaita. Nepamirškit, kad prie pilkos spalvos tinka arba juoda, arba ruda. Jūsų laikrodis – vienas svarbiausių jūsų pirkinių, jis daug ką gali pasakyti apie jus, kaip apie vyrą. Aš segiu asmeninį „Borgo 21“ egzempliorių, šis laikrodis man labai brangus.

18. Geras aromatas gali tapti ryškiu jūsų asmenybės bruožu. Tai pirmas dalykas, kurį pajunta žmonės, kai įeinate į kambarį, ir paskutinis, kuris lieka po to, kai išeinate.

19. Privalote turėti ryžto ginti savo įsitikinimus. Kai ėmiausi eksperimentuoti su dekonstrukcija madoje, tai kirtosi su visomis vyravusiomis idėjomis ir metodais. Tačiau aš paprasčiausiai norėjau sukurti drabužius, kuriuos dėvėdamas tuo pat metu ir puikiai atrodytum, ir patogiai jaustumeisi. Galų gale mano idėjos prigijo.

20. Esu laimingas, kad šiandien vyrai vėl nori atrodyti elegantiški. Apdriskusių drabužių mada man nebuvo pats geriausias laikas.

21. Elegantiškumas nesensta ir  nesendina. Manau, kad mano sėkmę lėmė ištikimybė šiai filosofijai. Man stilius yra svarbesnis už besikeičiančias tendencijas.


Šiame straipsnyje: Armani

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ech, žmogelis pats sau prieštarauja (1 vs 4). Ir DAR įdomu kad (4) neigia pačios mados esmę: svarbu NE kaip atrodai, o kaip jauties! O kadangi mados pavyt neįmanoma, tai jos vaikydamasis visuomet jausies prastai !

Saulius1

Saulius1 portretas
Na bet!!! ABSOLIUČIAI liūdna kad kaunadienė laikraščio skaitytojams nepateikė pilno patarimų sąrašo! Va 5,9, 10 punktų IŠVIS NĖRA laikrašty !!! Tai kam tada tą makulatūrą prenumeruot ar pirkti??? KODĖL kaunadienė taip negerbia savo skaitytojų?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių