Mac DeMarco patarimai norintiems gyventi geriau

  • Teksto dydis:

Atėjo įvykis, kurio nevalia praleisti. Šįvakar Vilnius priims vieną originaliausių indie muzikos asmenybių. Savo fanų akyse – jis jau legenda. Realybėje jis – tik vaikinas purvinomis panagėmis ir nuostabiu tarpu tarp dantų. „Jo geriausios dainos – lyg slapti IP adresai, jų ištakos – kažkur anapus“, – rašė MTV kritikas.

Jo muzikoje yra kažkas amžino. Ji galėtų būti sukurta prieš 50 metų, bet galėtų būti ir iš ateities. Nors iš tiesų Mac DeMarco dar tik 28-eri, bet jis jau daug matė ir patyrė. Jo jausmai ir mintys atsispindi švelnioje muzikoje. Jis mielai jums duos patarimų. Kartais – juokingų, kartais – išmintingų. Bet tikrai labai nuoširdžių.

 1. Paskambink mamai

Mama Agnes labai svarbi Mac DeMarco gyvenime. Ji netgi prižiūri jo fanų klubą, o kartais pristato jį scenoje arba dalyvauja interviu. „Gal kai kurioms mamoms užteks, kad paskambintum kartą per savaitę ar kartą per mėnesį. Bet jei jautiesi vienišas ar išsigandęs, mamai gali skambinti kiekvieną vakarą“, – pataria DeMarco.

Mac DeMarco su mama Agnes

2. Megzk naujas pažintis

Mac DeMarco mėgsta priimti sprendimus, dėl kurių aplinkiniai sukioja pirštą prie smilkinio. Kartą dainoje jis padiktavo savo namų adresą ir pakvietė visus klausytojus užsukti kavos. Užsuko „tik“ apie tūkstantį žmonių. „Niekas nieko nepavogė, niekas nieko blogo nepridarė. Tik pora vaikinų užsimanė gerti degtinę „Smirnoff“. Šitą teko sustabdyti – juk mes susitikom kavos“, – nuotykį prisimena kanadietis.

3. „Instagramas“ nėra tavo gyvenimas

„Socialiniai tinklai yra visiškas šlamštas“, – rėžia Macas – Iš pradžių internetas buvo vieta keistuoliams ir nepritapėliams, o dabar visi ten sulindo.“ Jis tikrai mėgsta pasijuokti iš šio žmonių įpročio. Pavyzdžiui, skelbia savo pagurklio nuotraukas. Arba filmuoja save, besijuokiantį iš šešėlio ant sienos.

4. Susitaikyk su savimi

Naujausias Mac DeMarco albumas pasakoja apie santykius su tėčiu. Jiedu niekada nebuvo artimi – tėtis paliko mamą, kai DeMarco dar buvo mažas. „Man buvo sunku suprasti, kaip turėčiau su juo bendrauti. Ieškojau kitų autoritetų“, – jautrių dainų potekstę atskleidžia muzikantas.

Jis visada bandė būti kitoks nei jo tėtis. Bet panašumų neišvengiamai atsirado. „Tačiau dabar jaučiuosi savimi. Nereikia bandyti pritapti. Svarbiausia – būkit nuoširdūs ir mylėkit save.“

Legendinis Mac DeMarco susitikimas su tėčiu

 

5. Išsivalyk dantis

DeMarco dažnai ragina nenumoti ranka į dantų higieną. Galbūt dėl to, kad jo asmenybės simbolis – žavus tarpas tarp priekinių dantų. „Valykitės dantis arba jie visi iškris!“ – su šypsena grasina muzikantas.

Mac DeMarco – One More Live Song (Live)

 

6. Neapsiribok savo praeitimi

Trečiasis DeMarco albumas daug ką nustebino. Kritikai svarstė, kaipgi tas klounas sugebėjo sukurti tokį rimtą ir solidų darbą. Juk jis mėgsta susikišti į užpakalį būgnų lazdeles. „Tas mano performansas buvo prieš 9 metus! Man nusispjaut, ką jie apie mane sako, bet noriu, kad žmonės gerbtų mano muziką.“

7. Tavo antroji pusė turi būti tavo geriausias draugas

Indie muzikos princas jau žino vieną kitą ilgų ir sėkmingų santykių paslaptį. Su savo mergina Kiera jis pažįstamas nuo 13-os metų. „Svarbiausia – tau turi būti smagu šalia to žmogaus. Jis ar ji turi tave priimti tokį, koks esi.“ Nei begalinės gastrolės po pasaulį, nei Maco šėlionės šiai porelei nebaisios. Jiedu kartu jau 8 metus. „Aš turiu vilties“, – juokiasi DeMarco.

8. Kurk tai, kas patinka tau pačiam

„Kad kurtum muziką, tau nereikia nei prašmatnios studijos, nei brangių instrumentų ar geriausio pasaulyje balso. Turi tiesiog mėgautis tuo, ką darai“, – muzikantams pataria DeMarco. Ir pats nepaiso nei muzikinių tendencijų, nei madų. Jis kuria tai, ką pats nori girdėti. Jam neįdomu dirbti su žymiais muzikantais ar prodiuseriais. Svarbiausia – laisvė. Nemaniau, kad kvaila dainelė ką nors įžeis / Niekam kitam nenorėjau jos dainuoti, tik tau, – dainuoja jis. DeMarco muzika sukurta negalvojant apie mus. Bet jis bent jau leidžia mums jos klausytis.

Bene smagiausias šio sezono koncertas Vilniuje įvyks šįvakar koncertų salėje „Compensa“. DeMarco į Vilnių atvyko ne vienas – jo pasirodymą apšildys donžuanas iš Mančesterio Aldous RH. Paskutiniais bilietais prekiauja „Bilietai LT“. Jų bus galima įsigyti ir kasoje. Pasirodymų pradžia – 20:15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaic

Zemaic portretas
Tegul pagyvena lietuvoj tada aiskina indu valkata
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių