„Geležinės ledi“ drabužiai ir rankinės keliauja į aukcioną

  • Teksto dydis:

„Christie's“ aukcione bus parduodami asmeniniai velionės britų premjerės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) daiktai, tarp jų jos suvenyrai, drabužiai ir garsiosios rankinės.

Aukciono namai antradienį pranešė, kad gruodžio 15 dieną Londone vyksiančiame aukcione ketinama parduoti 150 daiktų, o dar 200 jų bus pardavinėjama internetu.

Tarp parduodamų daiktų yra raudonos odos dėžė, kurioje britų ministrai nešioja dokumentus, M.Thatcher draugo ir sąjungininko prezidento Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) dovana, jos vestuvinis apdaras bei Art deco stiliaus smaragdų ir deimantų „Chaumet“ vėrinys.

Dėl savo ryžtingų sprendimų „Geležinės ledi“ vadinama laisvosios rinkos propaguotoja M.Thatcher buvo pirmoji moteris, tapusi Jungtinės Karalystės ministre pirmininke ir valdžiusi vyriausybę nuo 1979 iki 1990 metų. Ji mirė 2013 metais, būdama 87 -erių.

Su M. Thatcher susiję daiktai, kuriuos išparduoda jos šeimos nariai, yra labai paklausūs tarp kolekcininkų.

Pavyzdžiui, šampano butelis su buvusios britų premjerės autografu aukcione buvo parduotas už 45 tūkst. svarų (60,6 tūkst. eurų), o už kai kuriuos jos rankinukus 2013 metais buvo paklota po 65 tūkst. svarų (87,6 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių