M. Starkus ir V. Radzevičius Vietname augino ryžius

  • Teksto dydis:

Jau nuo rugsėjo 2-osios eteryje – naujas TV3 sezonas. Pasitikdami jį paskutinę vasaros savaitę į nepaprastų nuotykių kelionę kviečia žurnalistas, televizijos prodiuseris, projekto „X Faktorius“ vedėjas Martynas Starkus ir jo kolega, žurnalistas, sporto komentatorius Vytaras Radzevičius.

Jau trečia vasara televizijos žiūrovams duetas atskleis netikėtas egzotiškiausių pasaulio kampelių spalvas. „Su Būda per džiungles“ – naujausias, jau aštuntas keliautojų per pasaulį senu automobiliu avantiūros dienoraštis. „Šių metų planas – su rusišku UAZ markės automobiliu pervažiuoti Laosą, Kambodžą ir Vietnamą – apsivertė aukštyn kojom“, – prisipažįsta Martynas.

Vytaras ir Martynas kelionėje išbandė tai, ko iki šiol nė nesapnavo: pagyveno vandens ūkyje autentiškame Vietnamo kaime, išbandė sunkų ryžių augintojų amatą, pasisiūdino unikalius kostiumus už juokingą kainą, išbandė jėgas ant motorolerio ir motociklo, ragavo... kobros ir net pastatė krepšinio lentą Laoso džiunglėse, kad ir vietiniai galėtų įsijausti į lietuviškąją religiją – krepšinį.

„Tai toks jausmas, kai klampoji per pelkę ir dar turi kaišioti daigus į dumblą. Nežinia, ar daugiau pasodinome, ar daugiau įmynėme į dumblą tų daigų. Vietinėms senutėms mūsų darbo stilius patiko – juokėsi iki ašarų. Bet pagalbos nuimti derlių kažkodėl neprašė...“ – juokiasi Vytaras, prisimindamas ryžių sodinimo procesą.

Nors abu vyrukai pasisiūdino kostiumus, Vytaras saviškį paliko „kažkur Laose“: „Dabar turbūt pusė miestelio žaliais švarkais vaikšto!“ „Yra tokių nagingų siuvėjų, kurie ir sraigtasparnį pasiūtų. Ką jau kalbėt apie madingą vyrišką eilutę. Užtenka tik prieš akis meistrui pamojuoti bet kokią nuotrauką, o jau po kelių valandų guli prašmatnus kostiumas ant tavo kūno. Greitai, pigiai ir dailiai“, –  džiaugsis Martynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių