M. Ryan režisūrinį debiutą įkvėpė jos skyrybos

  • Teksto dydis:

Meg Ryan (Meg Rajen) režisūrinį debiutą „Itakė“ (Ithaca) įkvėpė jos nuogąstavimai dėl sūnaus po skyrybų su Dennisu Quaidu (Denisu Kvaidu).

53 metų aktorė už Denniso buvo ištekėjusi 10 metų, iki skyrybų 2001-aisiais. Pora turi sūnų Jacką (Džeką), kuriam dabar – 23-eji.

Tėvų išsiskyrimo metu jis nebuvo sulaukęs nė paauglystės ir Meg aiškiai prisimena, kaip rūpinosi dėl santuokos subyrėjimo poveikio vaikui.

„Mano tėvai buvo išsiskyrę ir aš žinau, kaip tai sunku“, – sakė ji, atsakinėdama į klausimus po „Itakės“ pademonstravimo per Savanos kino festivalį šį ketvirtadienį.

„Galvojau, kaip ugdyti jauno žmogaus dorumą? Kaip tai veiks? Skaičiau ir skaičiau, ir skaičiau, ir kalbėjausi, kalbėjausi, kalbėjausi. Man pakliuvo ši knyga (Williamo Saroyano (Viljamo Sarojano) „Žmogiškoji komedija“ (The Human Comedy) ir aš pajutau, kad toje knygoje daug išminties – puikūs užduodami klausimai“, – pasakojo aktorė.

„Itakė“ yra paremta W.Saroyano knyga apie tapimą suaugusiuoju, pasakojančia apie 14-metį, kuriam tenka pradėti rūpintis šeima, kai vyresnysis brolis išeina į karą. Meg sujaudino tai, kaip visi visomis išgalėmis stengėsi padėti pagrindiniam knygos herojui įveikti savo kelionę.

„Suaugusieji ir bendruomenė nebūtinai turi visus atsakymus, bet jie visuomet buvo šalia, pasirengę padėti šiam jaunam vyrui įveikti etapus, kuriuos jis turėjo įveikti“, – sakė ji.

Be to, kad režisavo šį filmą, Meg jame ir vaidina – drauge su Tomu Hanksu (Tomu Henksu), Samu Shepardu (Semu Šepardu), Hamishu Linklateriu (Hamišu Linkleiteriu) ir savo sūnumi Jacku.

Jis ėmėsi pagrindinio veikėjo Homero brolio Marko vaidmens ir Meg labai džiaugiasi, kad turėjo galimybę dirbti drauge su juo.

„Jis dabar filmuojasi seriale (televizijai) HBO („Vinyl“) ir atvyko iš Martino Scorsese (Martino Skorsezės) filmavimo aikštelės į manąją, tad mums kaip ir pasisekė, kad jį gavome“, – anksčiau kalbėdamasi su Indiewire.com juokavo M.Ryan.

„Vienas iš dalykų, susijusių su Markumi, kurie man labai patinka, yra tas, kad jo toks išraiškingas balsas, ir jo balsas už kadro toks gražus“, – pridūrė ji.


Šiame straipsnyje: Meg Ryanaktorėrežisierė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių