M. Monroe suknelės, laiškai ir čekių knygelė bus parduoti aukcione

  • Teksto dydis:

Marilyn Monroe (Merilin Monro) suknelė, kurią ji vilki filme „Džiaze tik merginos“ (Some Like It Hot), ranka rašyti rašteliai ir laiškai, kuriuose išreikštos šios Holivudo ikonos mintys ir neviltis, bus parduodami aukcione.

Šie ir dar daugybė asmeninių daiktų, kuriuos aktorė paliko savo draugui ir mentoriui, antradienį Pekine buvo išstatyti privačiai kinų kolekcionierių apžiūrai. Daugiau kaip 1 200 daiktų, tarp kurių yra ir M.Monroe batelių, rankinių, makiažo ir papuošalų, bus parduoti aukcione Los Andžele lapkričio mėnesį.

Praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje buvusi garsi ir sekso simboliu tapusi aktorė nugyveno sunkų gyvenimą ir mirė būdama vos 36 metų. Jos atvaizdai ir atsiminimai vėliau pavertė ją populiariosios kultūros ikona. Dabar kolekcionavimo rinkoje atsidūrę jos asmeniniai daiktai gali paskatinti naują šios ekranų legendos populiarumo bangą visame pasaulyje, taip pat ir Kinijoje, kur aktorė niekada nesilankė.

„Praėjusią naktį aš vėl negalėjau užmigti“, - rašė ji savo terapeutui 1961 metų kovą. „Kartais aš galvoju, kam skirtas nakties metas. Man jis beveik neegzistuoja – tai man atrodo, kaip viena ilga, siaubinga diena“, – rašė ji. M.Monroe apibūdino savo buvimą, psichiatrijos ligoninėje su kalėjimu, kuriame ji įkalinta „už nusikaltimą, kurio nepadarė“.

„Na, vyrai bando pasiekti mėnulį, bet jiems neįdomu daužyti žmonių širdis“, – rašė ji.

Apie 800 daiktų aukcionui pateikė Lee Strasbergas (Li Strasbergas), žymus amerikiečių aktorystės mokytojas, kuris M.Monroe buvo kaip tėvas. Kitus daiktus parduoda privatus kolekcininkas Davidas Gainsborough-Robertsas (Deividas Geinsboro-Robertsas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių