M. Mikutavičių sukurti dainą „Balintos sienos“ įkvėpė ateiviai?

  • Teksto dydis:

Gruodžio mėnesį visų gerbėjų laukia Marijono Mikutavičiaus šou „Padavimai apie žmones ir robotus“ ir dvigubos geriausių dainų plokštelės „Padavimai apie žmones“ pristatymas.

Iki koncertų Marijonas pažadėjo papasakoti kelis padavimus apie savo populiariausias dainas. Šį kartą apie „Balintas sienas“. Be to, jis net išsaugojo patį pirmą melodijos įrašą, kurį nuo šiol galima išgirsti viešai.

„Balintos sienos“ gimė Kaune. Labai gerai pamenu, nes tai vienas iš retų atvejų, kai įvyksta tarsi kūrybinis nušvitimas ir kažkas duoda užuominą. Netikiu ateiviais, Jėzumi Kristumi beržo tošyje ar kad kūrėją po slaptus užkaborius tarsi girtą vedžioja papinga fėja, tačiau tikiu akimirkos impulsu, blykstelėjusia pirmine, neapdorota idėja ir netgi garsiniais ženklais“, – sako atlikėjas.


Tada buvo 2013-ieji. „Sėdėjau kažkur Savanorių prospekte savo automobilyje ir laukiau susitikimo su šokių grupės „Red“ generolu Rugile. Grojanti radijo stotis staiga užstrigo ir pradėjo leisti keistą, virpuliuojantį, bet kartu ritmišką garsą. Smalsiai palaukiau, kol gedimas pasitaisys, tačiau garsas sklido toliau. Būtent tada išsitraukiau telefoną ir pradėjau įrašinėti, kartu kažką niūniuodamas. Tai buvo labai greita, labai spontaniška, visiškai daug nemąstant –  grynas, pirminis nuotaikos pliūpsnis. Jau sakiau, kad nemėgstu nieko mistifikuoti, tačiau tas kartas kažkuo buvo išskirtinis. Tarsi kažkokie signalai iš kosmoso, kurių laukia nežemiškų civilizacijų ieškantys svajotojai. Suprantu, kad technikai tam rastų paprastą paaiškinimą, tačiau man patiko galvoti, kad tai buvo ŽENKLAS ir nusprendžiau įrašyt dainą su ta pačia melodija, kuri savaime susidėliojo tą žiemos vakarą Kaune. Mes netgi palikome fragmentą to užstrigusios radijo stoties garso, kurį įsirašiau, ir juo prasideda „Balintos sienos“.  Balintomis, aišku, jos tapo tik po to, nes tekstas gimė vėliau", – M. Mikutavičius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, daina buvo įrašyta su klavišininku ir prodiuseriu Vytautu Bikumi. Atlikėjas prisipažįsta, kad šiam kūriniui, kaip reta, jis neturi jokių priekaištų. 


„Marijono Mikutavičiaus Show“ gruodžio 16 d.  vyks Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje,  21 d. – Panevėžyje „Cido“ arenoje, 27 d. – Kaune  „Žalgirio“ arenoje, 30 d. – Vilniuje „Siemens“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algiui

Algiui portretas
O kas tamstai patinka,turbut pats bandai kurti ir iseina. Snipstas.todel ir pyksti ir pavydi.nustok pavydeti sukursi muzika. Ir daina susikurs savaime,nes sakoma ,,pavydas uztemdo akis ir smegenis.

Jis yra...

Jis yra... portretas
GELIU VAIKAS .

Labai patinka

Labai patinka portretas
Jis saunuolis,man visa laika smagu jo klausytis,jis man primena 1975-1978 metus,hipiu laikus,jo manieros, balsas ,isvaizda viskas labai patinka ,jo koncertai mane ikvepia gyventi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių