M. Jampolskis įvardijo, ko trūksta Lietuvos televizijoms

Aktorius, ne kartą pasirodęs TV laidose ir kaip vedėjas, ir kaip dalyvis, Marius Jampolskis labiausiai mėgsta dokumentiką. Jis įsitikinęs, kad televizija – didžiosios dalies visuomenės atspindys.

– Kas Mariui Jampolskiui yra televizija?

– Vertinant pastarąjį dešimtmetį – darbo vieta. Ir taip pat tam tikrų žinių įgijimo priemonė.

– Kokių laidų kaip žiūrovas, bet ne aktorius, televizijos laidų vedėjas ir dalyvis, stengiesi nepraleisti?

– Labai mėgstu dokumentiką. Dominuoja "Discovery Scince" laidos. Svarbiausia man turbūt "Through the Wormhole" su Morgan Freeman (Didžiosios visatos paslaptys su Morganu Frimanu), taip pat – "Discovery" kanalo laidų ciklas – "How the Universe Works". Mane ypač domina teorijos apie visatos atsiradimą, priežastys, egzistencijos problemos, paralelinės visatos, kvantinės fizikos temos ir vykdomi tyrimai.

– Kokia laida tau buvo atradimas?

– Labai patiko, man buvo tiesiog atradimas prodiuserio Lauryno Šeškaus laida televizijos "Discovery" užsakymu apie laukinius žvėris, šiuo atveju – apie vilkus. Labai nudžiugino kokybė.

– Ar yra lietuviškų laidų, kurių stengiesi nepraleisti?

– Žiūriu žinias. Taip pat – įvairius televizijos "talentus", "balsus" , bet ne savo malonumui, o stebiu, koks tų laidų formatas, kaip kas dirba ir veda tas laidas.

Savo malonumui žiūriu sporto laidas – krepšinį, futbolą. Dabar esu labai įnikęs į serialą "Kortų namelis". Patinka politiniai serialai, o tai labai aukštos kokybės serialas. Labai gerai rašomi dialogai, puikiai dirba scenaristai, vaidina vienas mėgstamiausių mano aktorių Kevinas Spacey.

– Ko trūksta Lietuvos televizijos laidoms?

– Investicijų. Bet tai natūralu – pas mus mažai gyventojų. Trūkstant investicijų trūksta ir kokybės. Gerų idėjų nestinga, bet pabandai įgyvendinti – susiduri su didelių finansų problema. Todėl, susidūręs su problemomis, mažini išlaidas. O televizijoje neužtenka idėjos, reikia ir pateikimo, kainuoja kiekvienas žingsnis.

Trūksta ir gero prodiusavimo – bet tai lemia ir kalbos barjeras. Kine nesvarbu, kokia kalba kalbi, dažnai bendrus darbus daro įvairių šalių prodiuserių kompanijos. O televizijos projektuose tai yra labai svarbu. Todėl dabar televizijoje populiarios įvairios franšizės, įvairūs formatai, kuriuos daryti daug paprasčiau.

– Kas patektų į tavąjį Lietuvos televizijos laidų vedėjų TOP trejetą?

– Arūnas Valinskas, Giedrius Savickas ir Algis Ramanauskas-Greitai. Taip pat yra vedėjų, kurie, mano nuomone, nėra tinkami, tačiau etiniais sumetimais jų neminėsiu.

– Ką pasakytum tiems, kurie tikina, kad Lietuvos televizijoje pernelyg daug bukų, tuščių, primityvių laidų?

– Patarčiau nežiūrėti. Tų laidų reitingai nebus aukšti. Tuomet keisis paklausa, o kartu – ir pasiūla. Mes esame atspindys: kokia yra televizija – tokia didžioji dalis visuomenės.

– Jei finansai, apie kuriuos užsiminei, vis dėlto neribotų, kokią laidą kurtų Marius Jampolskis?

– Švietėjišką, kuri populiaria forma pasakotų apie garsiausias, iškiliausias pasaulio asmenybes, jų darbus, gyvenimą. Tai būtų edukacinė laida, apie kurią kalbėtume patrauklia forma.

– Pafantazuokime: koks būtų pirmas žmogus, kurį pasikviestum į savo laidą?

– Ta asmenybė, žinoma, ne visada būtų laidos svečias. Tačiau laidos vedėjas pasakotų apie visiems iki kaulų čiulpų žinomą asmenybę. Yra labai daug įdomių dalykų bei istorijų ir apie labai seniai gyvenusias asmenybes. Reikia tik įdomiai pateikti ir papasakoti. Pavyzdžiui, apie Williamą Shakespeare'ą. Laidos vedėjas sudėliotų jo gyvenimo akcentus ir mitus, o laida taptų įdomi  kaip geras trileris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka portretas
O kas to nežinojo. Va tai atradimas. Tik Jampolskis žino ko trūksta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių