LRT.lt naujovė – unikali vaikams skirto saugaus turinio svetainė

  • Teksto dydis:

Internetas - neatskiriama šiuolaikinio gyvenimo dalis, atverianti neribotas galimybes komunikacijai, švietimui, pramogai.

Kita vertus, virtualioje erdvėje slypi ir daugybė pavojų, nuo kurių apsaugoti būtina jauniausią ir sparčiausiai augančią interneto vartotojų grupę - vaikus.

LRT kviečia atrasti naują - saugią vaikams - svetainę ( http://www.lrt.lt/vaikams ). Joje mažieji galės atrasti ir pramogų, ir patrauklaus lavinančio turinio įrašų lavinančių žaidimų - klausytis pasakų, specialiai jiems parinkto grojaraščio, mokytis kalbų. Be LRT rekomenduojamo turinio (televizijos ir radijo vaikams skirtų laidų, pasakų, koncertų),  bus ir daug medžiagos, atrinktos iš kitų Lietuvos bei užsienio šalių šaltinių. Moksleivius galėtų sudominti naujojoje svetainėje talpinamos naujienos, susijusios su mokslu, išradimais, istorija ir pan.  Vaikams skirtoje LRT virtualioje erdvėje vyksta konkursai, kuriuose galima laimėti prizų: piešimo priemonių, knygelių, atšvaitų.

Puslapis pritaikytas trims amžiaus grupėms: ikimokyklinukams, pradinių ir vyresnių klasių mokiniams. Pagal amžiaus grupes skiriasi ne tik turinys, bet ir puslapio dizainas, kuris kurtas atsižvelgiant į atitinkamo amžiaus grupių vaikų patarimus ir pastebėjimus.

Kaip sudominti vaiką atrasti jam patrauklų naują turinį? Pasiūlykite jam panaršyti  http://www.lrt.lt/vaikams tuomet, kai reikia „prastumti laiką" stovint eilėje, važiuojant automobilyje, galbūt - laukiant tėvų, kol ateis pasiimti iš būrelio, kol mama gamina vakarienę. Tuomet, kai pamokos paruoštos, žaidimai pažaisti, ir kyla vienintelis klausimas - ką veikt? O gal lavinantys žaidimai ar pasakos pravers ...kovojant su virusu lovoje? 

LRT.lt/vaikams - kad gyvenimas taptų įdomus, saugus, spalvingas ir prasmingas!   

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių