LRT televizijos koziris kovoje dėl žiūrovų – „Euro 2016“ transliacijos

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius 5 mėnesius pagerėjo gyventojų nuomonė apie LRT: gegužę nacionalinį transliuotoją teigiamai vertinančių padaugėjo 3 procentais, lyginant su praėjusių metų gruodžiu.

Tokie visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ duomenys pristatyti antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje.

Kaip parodė 2016 metų gegužę atlikta apklausa, tarp 7 Lietuvos žiniasklaidos grupių LRT vertinama geriausiai pagal 4 savybes iš 6 – tai kultūros puoselėjimas (67 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų mano, kad tokia savybė būdinga LRT grupei), žiūrovų ugdymas (55 proc.), patikimumas (46 proc.) ir objektyvumas (42 proc.).

Pagal šių 4 savybių vertinimus LRT grupė pirmavo ir ankstesniame tyrime (2015 m. gruodį). Gana įspūdingai išaugo LRT grupės vertinimas, atsižvelgiant į modernumo kriterijų: gegužę užfiksuotas 4 procentų augimas, ir pastarajame tyrime LRT teigiamai įvertino apie 30 proc. respondentų. 3 procentiniais punktais (iki 47 proc.) padidėjo LRT grupės vertinimas ir pagal operatyvumo kriterijų.

LRT tarybai taip pat pristatyti pastarojo meto LRT auditorijos pokyčiai. Europos futbolo čempionatą transliuojanti LRT televizija praėjusią savaitę (nuo birželio 13 iki birželio 19 dienos), pritraukdama 12,9 proc. TV žiūrovų, tapo žiūrimiausiu kanalu Lietuvoje. Auditorijos tyrimų bendrovės TNS LT duomenimis, Europos futbolo čempionatą per LRT televiziją ir LRT kultūrą nuo birželio 10 iki 19 dienos bent trumpai jau stebėjo 1,4 mln. Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 4 metai. Vidutiniškai per LRT televiziją transliuojamos rungtynės pritraukia 15,7 proc. visų TV žiūrovų.

Pačios žiūrimiausios varžybos buvo tarp Austrijos ir Portugalijos, kurių TV reitingai siekė 6,4 proc., taip pat Prancūzija-Rumunija ir Vokietija-Ukraina, kurių TV reitingas buvo po 6% .

Bendru sutarimu taryba pritarė LRT televizijos, LRT kultūros, LRT Lituanicos ir LRT radijo vasaros sezono programų mastams ir struktūroms.

Kitas LRT tarybos posėdis numatytas rugpjūčio 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių