LRT ruošiasi artėjančiam Europos futbolo čempionatui

Artėjant Europos futbolo čempionatui, Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje žodis „futbolas“ linksniuojamas vis dažniau.

Belaukdami čempionato, kuris prasidės jau vasaros pradžioje, šios sporto šakos mėgėjai LRT pradėjo simboliškai rengtis artėjančiai futbolo šventei. Birželio 10 dieną Prancūzijoje prasidės 15-asis Europos futbolo čempionatas. Likus lygiai mėnesiui iki čempionato pradžios, antradienio popietę LRT darbuotojai varžėsi stalo futbolo turnyre.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis teigia, kad pirmiausia LRT artėjančiam renginiui ruošiasi kaip transliuotojas. „Mes ruošiamės kaip žiūrovai, o visų pirma – kaip transliuotojai. Toks pasižaidimas irgi yra visai gera pasiruošimo forma. Bet, manau, svarbiausia bus tai, ką rodysime. O rodysime jau birželio 10 dieną. <...> Galima bus visą dieną praleisti žiūrint futbolą“, – sako R. Paleckis.

Per LRT televiziją ir portale bus galima pamatyti 51 čempionato rungtynes.

„[Galėsime pamatyti – LRT.lt] visus svarbiausius įvykius, kaip jie vystosi, kas laimi, kas pralaimi, kas džiaugiasi, kas liūdi. Be abejonės, šiemet tai yra vienas didžiausių sporto renginių pasaulyje“, – sako prodiuseris Ramūnas Grumbinas.

Kaip ir prieš dvejus metus per Pasaulio futbolo čempionatą, kiekvieną dieną prieš rungtynes LRT žiūrovų specialioje studijoje lauks pokalbiai su ekspertais, apžvelgsiančiais praėjusias ir būsimas rungtynes.

Plačiau apie tai – LRT televizijoa laidoje „Labas rytas, Lietuva“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių