Per LRT radiją – BBC koncertas muzikos legendai D. Bowie atminti

  • Teksto dydis:

Mirusiųjų pagerbimo dienos išvakarėse, spalio 30-ąją, LRT radijas kviečia prisiminti šiemet užgesusį muzikos genijų Davidą Bowie. Šį sekmadienį 18.10 val. klausytojų laukia BBC parengtos transliacijos „In memoriam David Bowie“.

Šių metų pradžioje miręs vienas ryškiausių populiariosios muzikos atlikėjų  Davidas Bowie (1947.01.08 – 2016.01.10) buvo kur kas daugiau, negu vien tik dainininkas – tai aktorius, poetas, idėjų ir inovacijų generatorius, kultūros ikona, padariusi didžiulę įtaką daugelio garsių muzikantų kūrybai.

„Davidas visuomet buvo vienu žingsniu priekyje nuo to, ką diktavo mada ar kritikai, kuriuos jis intrigavo iki paskutinės minutės, kad ir paskutiniojo savo darbo – per jo 69-ąjį gimtadienį išleisto albumo „Blackstar“. Kritikai puolė ieškoti jame užkoduotų ženklų, prasmių, kol staiga viskas paaiškėjo savaime: po dviejų dienų Davidas iškeliavo į amžinybę, ir visiems tapo aišku, jog šis albumas buvo jo atsisveikinimas, jo testamentas gerbėjams...“ – sako koncerto rengėjai.

Liepos mėnesį Londono karališkojoje Albert Hall salėje muzikantai, kuriems Davido kūryba buvo ypač svarbi, surengė koncertą jam atminti. Koncerte skambėjo žinomi popkultūros menininko kūriniai. Renginyje dalyvavo Johnas Cale‘as iš „Velvet Underground“, soul muzikos atlikėja Laura Mvula, Marcas Almondas iš „Soft Cell“, alternatyviosios muzikos deivė Amanda Palmer ir daugelis kitų. Skambėjo dainos nuo ankstyvosios „Space Oddity“ iki paskutinės „Blackstar“, sukurtos prabėgus beveik pusei amžiaus...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių