LRT projektas žiūrovams siūlys būti visų gyvenimo klausimų ekspertais

Lietuviai visuomet mėgsta išreikšti savo nuomonę bet kokiu klausimu, žino savo atsakymą, – ne veltui save vadiname trimis milijonais krepšinio ekspertų. Todėl nuo rudens LRT televizija pasiūlys naują žaidimą „Paklauskim Lietuvos“, kuriame viską nulems žiūrovai. 

Taip naująjį projektą pristato prodiuseris Vygintas Prebergas. „Tai – visiškai nauja idėja ir formatas. Bent jau aš neatsimenu, kad Lietuvoje kas nors panašaus būtų buvę. Lietuviai visuomet mėgsta išreikšti savo nuomonę bet kokiu klausimu. Todėl sugalvojome pasiūlyti jiems pažaisti ir taip vienu šūviu nušausime du zuikius: sužinosime visuomenės nuomonę kokiu nors klausimu bei sukursime pramogą. Jau visai netrukus penktadieniais tiesioginiame LRT televizijos eteryje vyks viktorina „Paklauskim Lietuvos“, kurioje viską nulems žiūrovai“, – apie naujojo TV žaidimo idėją pasakoja prodiuseris.

Anot laidos kūrėjo, žaidėjai studijoje turės atspėti, kaip į klausimus atsakys televizijos žiūrovai, naudodamiesi specialia programėle. Klausimai bus įvairūs: nuo juokingų, pvz., ką rinktumėtės – mėnesį be sekso ar mėnesį be mobilaus telefono, iki rimtų, paremtų aktualijomis, pvz., kur didžiausia korupcija, kuo pasitikite labiausiai: politikais, Bažnyčia ar ugniagesiais.

Dėl piniginio prizo – 333 eurų – varžysis dvi komandos po tris žmones, kiekvienoje laidoje bus užduodama po devynis klausimus.

„Televizijos žiūrovai galės parsisiųsti specialią programėlę. Svarstome užduoti ir savaitės klausimus televizijos portale bei „Facebook“ paskyroje. Čia žmonės turėtų balsuoti visą savaitę, o atsakymą sužinotume tik tiesioginiame eteryje. Programėlėje žmonės galės ne tik balsuoti, bet ir komentuoti, peržiūrėti buvusias laidas, rezultatus“, – sako prodiuseris.

Anot jo, pirmoji „Paklauskim Lietuvos“ laida LRT televizijos eteryje pasirodys rugsėjo 9-ąją ir bus netradicinė. „Pirmoje laidoje greičiausiai susikaus LRT žvaigždės ir olimpiečiai. Bet ateityje tai nebus žvaigždžių šou. Negaliu sakyti, kad visiškai atsisakysime žymių žmonių, bet tai bus labiau Lietuvos žmonių žaidimas, stengsimės atrasti kuo daugiau naujų spalvų, nes bent jau man asmeniškai tie „žvaigždynai“ yra pabodę. Norintys dalyvauti žaidime turės užpildyti anketą internete“, – pažymi jis.

LRT žiūrovai – tokie, kokių reikia

V. Prebergas prie LRT televizijos projektų kaip prodiuseris dirba pirmą kartą, tačiau jau dabar gali įvardyti keletą skirtumų tarp darbo su nacionaliniu ir komerciniu transliuotojais.

„Komercinėse televizijose pradedi ir viską nuo...iki darai pats. Čia gauni daugiau palaikymo – studijos, technika... Gal šiek tiek skiriasi pati darbo sistema. Čia reikalavimai yra tie patys, o gal ir dar aukštesni. Kita vertus, su LRT kuriame produktą, kuris, mano manymu, yra šiek tiek kokybiškesnis, kurio galbūt komercinės televizijos nepriimtų“, – kalba prodiuseris.

Paklaustas, kodėl šį projektą siūlė būtent LRT televizijai, V. Prebergas tikino, kad nacionalinio transliuotojo žiūrovai yra kaip tik tokia auditorija, kokios reikia.

„Manau, kad tokia laida turėtų būti įdomi LRT publikai – tai yra žmonės, kurie turi humoro jausmą ir domisi aktualijomis. Žinoma, dar anksti lygintis su „Spinter“ ar kokiais kitais tyrimais, bet pažiūrėsime – galbūt įsivažiavę galėsime daryti tam tikrus tyrimus ir sakyti: „Paklauskim Lietuvos“ tyrimas parodė, kad Lietuva turi tokią ar kitokią nuomonę konkrečiu klausimu. Mano galva, šiuo atžvilgiu produktas yra naudingas ir pačiai LRT televizijai, kuri gauna savo tyrimų bazę. Kita vertus, tai yra pramoga, skirta penktadienio vakarui, tad labai smarkiai neįsivažiuosi, bet neatsisakome ir rimtų temų“, – pažymi daug metų televizijoje besisukantis vyras.

Naujas vedėjas pranoks A. Valinską?

Prodiuseris pripažįsta, kad tiesioginis eteris visuomet yra šiokia tokia rizika, nes niekad nežinai, kas ten įvyks, išlieka netikėtumo faktorius. Juo labiau, kad naujojo žaidimo vedėju pasirinktas šiemet „Dainų dainelėje“ pirmąkart darbą su televizijos kameromis išbandęs Ignas Andriukevičius – dar menkai pažįstamas televizijos žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių