LRT laimikis festivalyje LOGIN – du apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Penktąjį kartą vykusiame didžiausiame technologijų ir inovacijų festivalyje Baltijos šalyse LOGIN Lietuvos nacionalinis transliuotojas šiemet pelnė du apdovanojimus.

Mobiliųjų programėlių kategorijoje nugalėjo „Auksinis protas“, o „YouTube“ tinklo kategorijoje – LRT „YouTube“ paskyra.

Iš viso LOGIN apdovanojimams buvo pateikti keturi LRT projektai – pernai visiškai atsinaujinęs portalas LRT.lt, nominuotas žiniasklaidos projektų kategorijoje, jo mobilioji versija, besivaržiusi mobiliųjų projektų kategorijoje, mobilioji programėlė „Auksinis protas“ ir LRT „YouTube“ paskyra, konkuravusi su „YouTube“ tinklo kategorijos nominantais.

Nugalėtojus rinko komisija, už juos buvo galima balsuoti ir LOGIN svetainėje. Komisija vertino tuos nominantus, kurie surinko daugiausiai LOGIN svetainės lankytojų balsų. „LRT labai džiaugiasi šiais apdovanojimais. LRT „YouTube“ paskyra veikia jau nuo 2009 m., yra labai aktyvi, joje pateikiamas labai koncentruotas turinys. Ypač džiaugiamės dėl „Auksinio proto“ mobilios programėlės pergalės. Ji yra ne vien pramoginė, bet ir skirta lavintis, skatinanti smalsumą. Be to, žmonės gali pasitikrinti jau turimą žinių bagažą ir tai daryti smagiai. Ji yra šviečiamojo pobūdžio ir taip pat prisideda prie nacionalinio transliuotojo misijos įgyvendinimo“, – sakė LRT Viešųjų ryšių ir rinkodaros projektų vadybininkė Eglė Žižytė.

2009 m. sukurta LRT „YouTube“ paskyra turi beveik 44 mln. peržiūrų ir daugiau nei 29 tūkst. sekėjų. Paskyroje aktyviai dalijamasi naujienomis iš televizijoje transliuojamų laidų, projektų ir renginių bei jų užkulisių.

Ypač daug dėmesio sulaukiantis projektas „Eurovizija“ LRT „YouTube“ kanale buvo stebimas aktyviausiai – per pastaruosius metus Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos pasirodymų „Eurovizijos“ pusfinalyje ir finale įrašai iš viso surinko per pusę milijono peržiūrų, o ankstesnių metų „Eurovizijos“ atlikėjų įrašai sulaukė kelių šimtų tūkstančių peržiūrų.

Žaidimo „Auksinis protas“ mobiliesiems telefonams skirta programėlė suteikia galimybę žiūrint laidą matyti klausimus telefone, atsakinėti ir tapti žaidimo dalimi. Kol laida nerodoma per televiziją, žaidėjai gali treniruotis atsakinėdami į praėjusių sezonų klausimus treniruočių režimu, kur yra sudėti visi pirmojo „Auksinio proto“ sezono ir naujojo sezono praėjusių laidų klausimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių