LRT humoro projektą kuriantis Samas: pamatysit – Lietuva moka juoktis

„Norėtųsi surasti tą teisingą, daugiasluoksnį humorą, kuris suteiktų malonumą bet kokio išsilavinimo žmogui. Tokio humoro ir ieškosime naujame konkurse, kuriame pečius surems ir mėgėjai, ir profesionalai“, – sako naujos LRT televizijos laidos „Humoro lyga“ kūrėjas Saulius Urbonavičius-Samas.

Televizijoje daug metų besisukantis vyras papasakojo, kuo naujasis humoro konkursas skirsis nuo kitų, bei atskleidė, kokius žinomus veidus jame išvys televizijos žiūrovai.

– Naują sezoną LRT televizija pradeda su naujomis laidomis, viena jų – „Humoro lyga“. Papasakokite apie ją plačiau.

– LRT televizijos žiūrovai tikriausiai puikiai prisimena legendinį humoro festivalį „Juokis“. Ši liaudies humoro šventė skaičiuoja gal kokius trisdešimt metų. Tačiau televizija ir žiūrovai žengia į priekį, atėjo laikas naujam ir moderniam humoro konkursui. Tai ir bus „Humoro lyga“. Atėjo laikas parodyti, kad Lietuva moka juoktis.

Mes skirstome humorą į aukštesnį, žemesnį, ir tai yra blogai. Norėtųsi surasti tą teisingą, daugiasluoksnį humorą, kuris suteiktų malonumą bet kokio išsilavinimo žmogui. Tokio humoro ir ieškosime naujame konkurse, kuriame pečius surems ir mėgėjai, ir profesionalai, stengdamiesi prajuokinti televizijos žiūrovus ir solidžią komisiją, kurią sudarys ryškiausios Lietuvos teatro ir televizijos žvaigždės.

– Kaip atrodys naujoji laida?

– Šiame konkurse dalyvaus penki aktoriai, kurie jau dabar dirba atrankose ir buria savo komandas, kurioms jie vadovaus. Tai – Ramūnas Šimukauskas, Darius Auželis, Sakalas Uždavinys, Šarūnas Banevičius ir Darius Petkevičius.

Kiekvienai laidai komandos, vadovaujamos aktorių, paruoš po namų darbą – humoristinį vaidinimą. Po komandų pasirodymų dėl papildomų taškų kausis patys aktoriai – jie turės improvizuoti, atlikti komisijos skirtas užduotis ir taip stengtis uždirbti savo komandai tašką ir išplėšti pergalę. Komisija išrinks kiekvienos laidos nugalėtoją, o konkurso finale nuspręsti, kas yra šių metų „Humoro lygos“ nugalėtojai, komisijai padės žiūrovai.

– Kodėl šią laidą siūlėte būtent LRT televizijai?

– Nes tai – natūrali „Juokis“ tąsa. Tai yra apie mūsų liaudies humorą. Pridėjus profesionalo ranką, liaudies humoro klodai gali tapti gražiais, profesionaliais pasirodymais.

– Pernai LRT televizijos eteryje jau buvo viena humoro laida, tačiau ji neprigijo...

– Manau, humoro laidoms yra labai sudėtinga, juolab, kad buvusios laidos formatas buvo visiškai kitoks. Mūsų pasirinktas formatas turi vieną labai svarbią savybę – pamatysime mėgėjus iš įvairių Lietuvos kampelių. Juk dzūkų, žemaičių, aukštaičių humoras skiriasi. Vis dėlto tai yra kova. Šiuo metu populiarus formatas – komisija, varžytuvės. Be to, aktoriai liaudiškam humorui suteiks profesionalumo ir solidumo. Manau, žiūrovai pamėgs šią laidą, ji atskleidžia tai, kuo mes gyvename.

– Kodėl komandoms vadovauti pasirinkote aktorius, o ne humoristus?

– Mes žinome, kad humoristų Lietuvoje yra vienas-du-trys. O gal net ir tiek nėra. Humoristai dirba patys su savimi, o čia yra vaidybinis šou, čia svarbūs kolektyvai, kurie vaidina ant scenos, jų pasirodymai. Humoristai labiau linksta prie kito žanro – vadinamojo stand-up.

– Vedėju pasirinkote Andrių Rožicką...

– Manau, kad vedėjų, kurie sugebėtų vesti tokį konkursą, yra vienetai, be to, televizijų yra daug, tad jais sunku pasidalinti. A. Rožickas yra būtent tokiam žanrui labai tinkamas žmogus, jis turi puikų savo humoro jausmą ir gerai valdo situacijas, ypač tokias, kokių bus šiame projekte, kur tikrai bus gyvos improvizacijos. Manau, kad filmavimuose visi juoksimės iki ašarų.

„Humoro lygos“ premjera – spalio 2 d. per LRT televiziją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių