LRT „Auksinį balsą“ paliko pirmasis dalyvis

LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ užvirė tikra kova – šeštadienio vakarą projektą paliko pirmasis dainuojantis aktorius. Žiūrovų ir komisijos sprendimu kovos dėl auksinio balso titulo nebetęs Rokas Petrauskas, o bendros lentelės viršuje vis labiau įsitvirtina aktorė Lina Rastokaitė.

 

„Blogasis aš“ – tokia tema improvizavo LRT muzikinio projekto „Auksinis balsas“ dalyviai. Aktoriai nestokojo išradingumo ir projekto scenoje surengė ir vestuves, ir laidotuves. Tiesa, projekto vedėjo Andriaus Rožicko laukė staigmena – jį gimtadienio proga pasveikino kartu projektą vedantis Giedrius Savickas, komisijos nariai, „Vilniaus sinfonietta“ ir susirinkę žiūrovai.

„Ilgiausių metų“ sudainavęs ir su gimtadieniu A. Rožicką pasveikinęs projekto komisijos narys Arūnas Valinskas nepagailėjo ir pagyrų: „Andrius yra vedęs televizijos laidas su įvairiais scenos partneriais, bet dabar galiu drąsiai pasakyti: ponios ir ponai, Giedrius Savickas ir Andrius Rožickas šiuo metu yra geriausia visų Lietuvos televizijų vedėjų pora“.

Muzikiniame projekte dalyvaujančių aktorių pasirodymus vertino aktorė Kristina Kazlauskaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, „Vilniaus sinfoniettos“ vadovas Vytautas Lukočius ir televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas.

Vakarą savo pasirodymu pradėjo Rokas Petrauskas. Aktorius atliko savo kūrybos dainą „Aš esu niekas“ ir į sceną atsitempė valtį. Vis dėlto aktoriaus pastangos nesulaukė komisijos komplimentų.

„Aktorinė šio pasirodymo pusė man labai patiko. O vokalas man nebuvo labai panašus į auksinį“, – kalbėjo K. Kazlauskaitė.

Pasirodymas ne itin patiko ir Z. Levickiui: „Nesupratau etiudo scenoje, manau, Rokas iš tiesų nėra toks blogas, koks norėjo pasirodyti.“

Giedrius Arbačiauskas atliko Marijono Mikutavičiaus dainą „Drąsių nieks nežudo“ ir scenoje surengė tikrą dvikovą su špagomis. Vis dėlto komisija aktoriui turėjo pastabų.

„Melodija nebuvo labai sudėtinga, bet manęs pats numeris neįtikino. Vaidinote pasidavusį žmogų, o jūsų balsas tuo metu traukė aukštas natas. Bet man patiko, kaip špagavotės“, – kalbėjo Z. Levickis.

A. Valinskui pasirodymas sukėlė daugiau minčių apie dainininką M. Mikutavičių nei apie dainą atlikusį aktorių: „Klausant Giedriaus atrodo, kad Marijonas Mikutavičius jau galėtų rašyti savo miuziklą, kuriame Giedrius galėtų suvaidinti vieną pagrindinių vaidmenų.“

K. Kazlauskaitė gyrė sceninį sprendimą: „Man pasirodymo idėja, sceninis vaizdas – fechtavimasis, kostiumai ir visa kita labai patiko. Visą laiką bandžiau suprasti, kas vyksta, bet ne visai pavyko. Man pritrūko nuotaikų nuoseklumo“.

 

Neringa Nekrašiūtė scenoje atliko Freddie Mercury kūrinį „Bohemian Rapsody“. Toks kūrinio pasirinkimas buvo labai sukritikuotas komisijos.

Z. Levickio nuomone, aktorei reikėjo šią dainą persikelti į patogesnę tonaciją arba dainą perdaryti savaip.

„Manau, ne jūs pirma ir ne paskutinė pasimaunate ant Freddie Mercury dainų – daug kas bando jį pakartoti, bet niekam nepavyksta. Bet tai buvo neblogas pasirodymas“, – tikino V. Lukočius

O A. Valinskas kritiką rėžė visiškai atvirai: „Šios rapsodijos savo laiku negrojo radijo stotys, nes ji buvo per ilga. Tu, kaip aktorė, pasiėmei tokią dainą, ir scenoje nepadarei nieko. Per septynias minutes nepadarei visiškai nieko, kuo pateisintum, dėl ko šią dainą pasiėmei. Tai buvo labai blogas pasirinkimas.“

 

Rasa Rapalytė atliko Suzi Quatro dainą „If You Can`t Give Me Love“. Aktorė įsikūnijo į monotonišką darbą dirbančią moterį, kuri vėliau virto roko žvaigžde su didžiule gitara. Tokį režisūrinį sprendimą komisija sveikino.

„Manau, kad tai buvo pats geriausias vakaro temos atskleidimas. Mano galva, kiekviena moteris, dirbanti monotonišką darbą, vieną dieną nori tapti drugeliu ir būti mylima. Pagaliau sulaukėme kitokio tipo pasirodymo“, – kalbėjo A. Valinskas.

K. Kazlauskaitė turėjo pastabų dėl gitaros – jos nuomone, butaforinis instrumentas buvo per didelis ir trukdė aktorei įsijausti į vaidmenį.

 

Lina Rastokaitė scenoje surengė jugoslavišką vestuvių puotą, už kurios stalo sėdėjo Marius Jampolskis, Rasa Rapalytė, Aistė Motiejūnaitė, Giedrius Arbačiauskas ir kiti aktoriai. Nuotaikingas pasirodymas sužavėjo komisiją.

„Tai buvo labai skoningas pasirodymas, niekas neperspausta. Jis buvo pilnas gero humoro. Tai buvo absoliučiai puikus numeris“, – po pasirodymo kalbėjo K. Kazlauskaitė.

A. Valinskas taip pat liaupsino projekto dalyvę: „Esi viena iš moterų, kuriai drąsiai galiu pasakyti, kad tave myliu kaip partnerę ir kolegę. Žinau, kiek daug Lina iš savęs reikalauja ir nuolat galvoja, kaip viskas bus blogai. Bet jai visuomet viskas pavyksta puikiai.“

Kūrinio pasirinkimą sveikino ir „Vilniaus sinfoniettos“ vadovas. „Šiandien girdėjome įvairių kūrinių, tarp jų – ir labai sudėtingus, o jūs pasiėmėte „čiastuškę“ ir išlošėt. Jūs surengėt tokią šventę, kad net negeriantys šoko“, – juokavo V. Lukočius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių