LNK paramos koncerte – I. Jankauskaitės ir I. Gun duetas

  • Teksto dydis:

Organizacija „Gelbėkit vaikus“, ryškiausios pramogų pasaulio žvaigždės ir LNK suvienijo jėgas, kad padėtų surinkti lėšas vaikų dienos centrams. Paramos telemaratono „Už vaikystę“ metu žiūrovai ne tik išvys ypatingus žymiausių Lietuvos scenos atlikėjų pasirodymus, bet ir turės unikalią galimybę išgirsti vaikų, lankančių dienos centrus, istorijas.

Pramogų pasaulio apdovanojimuose „Žmonės 2017“ debiutavusi nauja muzikos scenos pora – aktorė, LNK laidų vedėja Inga Jankauskaitė ir klaipėdietis elektroninio roko grupės „Royce“ narys Ilja Gun paramos koncerto žiūrovams ruošia naują pasirodymą.

Šį penktadienį tiesioginiame didžiajame LNK paramos koncerte „Už vaikystę“ pora pristatys naują dainą „Liepos“, kuriai žodžius sukūrė pati Inga, muziką parašė Ilja, o dainą prodiusavo Mindaugas Putna. Tai pirmas dueto bendras kūrinys.

Jeigu dažnai atrodo, kad vienas žmogus nieko negali, arba net nežino nuo ko pradėti, tai šis aukojimas – puiki proga prisijungti.

„Daina – labai jaudinanti ir jautri. Paprastai, be poetizmo kalbant, ji – apie vyro ir moters santykį. Apie baimę atsiverti ir prisileisti net tada, kai atpažįsti kitame tokį patį kaip pats. Tai labai kinematografiška daina, leidžianti vaizduotei kurti istoriją, siužetus, biografijas. Tikra, gyva daina, be buities“, – apie naująjį kūrinį sakė I. Jankauskaitė. Neatsitiktinai dainos premjera įvyks didžiajame paramos koncerte vaikams. „Žinoti, kad mes visi ir mūsų visų vaikai turime problemų, nebepakanka. Akivaizdu, jog kiekvienas turime kažką daryti. Ir jeigu dažnai atrodo, kad vienas žmogus nieko negali, arba net nežino nuo ko pradėti, tai šis aukojimas – puiki proga prisijungti. O jei kils toks noras, bus proga pasitikrinti, ar tai gera daina“, – šypsosi Inga.

LNK ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertą „Už vaikystę“ ves net keturi vedėjai: Rūta Mikelkevičiūtė, Daiva Tamošiūnaitė, Giedrius Leškevičius ir Žygimantas Stakėnas. Be I. Jankauskaitė ir Iljos, koncertuos Violeta ir Vilius Tarasovai, „Pop Ladies“, Rūta Ščiogolevaitė, „Mango“, Vaida Genytė, Radži, Liepa Mondeikaitė, „Pikaso“ ir kiti atlikėjai.

Šiųmetis koncertas – jau šeštasis, jo metu bus renkamos lėšos tvarkingoms Lietuvos šeimoms, kurios šiuo metu patiria sunkumų, tačiau, suteikus pagalbos, sugebės pačios rūpintis savo vaikais. Dalis koncerto metu surinktų lėšų taip pat bus skiriama padėti išlaikyti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje, kuriuos kasdien aplanko apie 900 vaikų. Dienos centruose sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai kasdien gauna šiltus dienos pietus bei pavakarius, turi saugią, šiltą bei švarią erdvę paruošti pamokas ir užsiimti kita lavinančia veikla. „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertą „Už vaikystę“ organizuoja nuo 2012-ųjų. Per visus šiuos metus LNK televizijos žiūrovai vargstantiems Lietuvos vaikams jau paaukojo 670 800 eurų.

„Paramos koncertas „Už vaikystę“ – svarbiausias mūsų organizacijos metų įvykis. Jis vainikuoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ metų darbus ir padeda pasiruošti naujiems. Per 2016-uosius metus 42 tvarkingoms Lietuvos šeimoms ir jose augančiam 141 vaikui žymiai pagerinome gyvenimo sąlygas, įkūrėme du naujus dienos centrus ir įsipareigojome jais rūpintis, kad mūsų globojamiems vaikams kasdien ten būtų šilta bei jauku. Padedant Lietuvos žmonėms vargstantys Lietuvos vaikai turėjo galimybę išvykti į išsvajotas vasaros stovyklas arba tiesiog visus metus ramiai leisti popietes bei ruošti pamokas 36-iuose „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centruose. Mūsų organizacijos naujieji metai šiemet prasideda šį penktadienį, kviečiu žiūrėti koncertą „Už vaikystę“ per LNK televiziją ir pagal galimybes prisidėti prie Lietuvos vaikų gerovės“, – apie praėjusiais metais atliktus darbus pasakoja ir naujiems kviečia organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

„Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas „Už vaikystę“ – penktadienį 19.30 val. tiesiogiai per LNK televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių