Per LNK ir „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertą žmonės buvo dosnūs

  • Teksto dydis:

Didžiojo paramos koncerto „Už vaikystę“ metu LNK televizijos žiūrovai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamiems vaikams šiemet paaukojo 154 100 eurų.

Organizacija „Gelbėkit vaikus” paramos koncertą „Už vaikystę“ kartu su LNK televizija organizuoja nuo 2012-ųjų. Iš viso per visus koncertus su šiuo vakaru vargstantiems Lietuvos vaikams paaukota 824 900 eurų.

„Skaudūs pastarųjų mėnesių įvykiai, kurių dalyviais, deja, turėjo tapti patys mažiausi ir labiausiai pažeidžiami Lietuvos piliečiai, dar labiau atvėrė žmonių akis ir širdis. Dabar tikriausiai aiškiau kaip niekada suprantame, kad šiandieninė Lietuvos vaikų laimė reiškia mūsų visų rytojaus laimę. Brangūs Lietuvos žmonės, ačiū, kad ir šįvakar nelikote abejingi artimo skausmui“, – pasibaigus koncertui emocingai mintimis dalijosi ir aukotojams dėkojo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

Anot jos, Lietuvos žmonės tikrai nėra abejingi, jiems rūpi mūsų šalies vaikai, ir tai vis dažniau parodoma ne tik žodžiu, kuris taip pat yra labai svarbus, bet ir realia pagalba. Labai mažas, tačiau organizacijai „Gelbėkit vaikus“ svarbus Lietuvos žmonių vienybės pavyzdys yra laimingos vaikystės simbolis – meškinas Osvaldas, kuris prieš koncertą keliavo per LNK laidas, skelbdamas, kad ne visi Lietuvos vaikai turi juos besąlygiškai mylinčius ir besirūpinančius tėvus. Su vaikystės simboliu fotografavosi ir visi norintys paskelbti, kad jiems rūpi likimo nuskriausti vaikai. Vos per vieną savaitgalį su meškinu Osvaldu prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ nusifotografavo apie 600 kauniečių, kurie savo socialinių tinklų paskyrose pasisakė esantys už laimingą kiekvieno Lietuvos vaiko vaikystę.

Koncerto metu surinktos lėšos bus skiriamos tvarkingoms Lietuvos šeimoms, kurios šiuo metu patiria sunkumų, tačiau, suteikus pagalbą, sugebės pačios rūpintis savo vaikais. Lietuvos žmonių aukos taip pat padės išlaikyti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje, kuriuos kasdien aplanko apie 900 vaikų. Dienos centruose sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai kasdien gauna šiltus dienos pietus bei pavakarius, turi saugią, šiltą bei švarią erdvę paruošti pamokas ir užsiimti kita lavinančia veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
niekada neaukociau vykstanciom televizijoje labdaros nes jais nepasitikiu o lnk isvis tragiska televizija as tik aukoju tiesiogiai kam reik padeti o siaip man atrodo kad tos rinklevos grinas aferizmas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių