LNK dovanoja vieno brangiausių turkų serialų – „Didingo amžiaus“ – tęsinį

  • Teksto dydis:

Sekmadienį 14.30 val. per LNK startuojantis serialas „Didingas amžius: Jos didenybė Kiosem“ – tai vieno iš brangiausių Turkijos serialų „Didingas Amžius“ tęsinys, nufilmuotas Graikijoje ir Turkijoje.

Jis susuktas specialiai pastatytose filmavimo aikštelėse, kurių plotas – 4000 kv. metrų, iš viso net penkiuose nuostabiuose Osmanų imperijos rūmuose.

Serialo tęsinys stebina mastais: kiekvienoje serijoje dirbo 130 žmonių filmavimo komanda, vien už dekoracijas buvo atsakingi 12 žmonių, už kostiumus – 25 stilistai.

Ruošdamiesi serialui, prodiuseriai išsikėlė tikslą: leidęsi į Osmanų laikus, stengėsi sukurti dinamišką, modernų ir prie televizoriaus ekranų šiuolaikinį žiūrovą prikaustysiantį filmą. Filmo kūrėjai domėjosi, kaip atrodė tikri šešioliktojo amžiaus kostiumai, nes išlikę daug juos vaizduojančių miniatiūrų. Dailininkai išanalizavo Topkapio rūmuose eksponuojamus anų ir šių laikų kaftanus, turkiškus nacionalinius drabužius, norėdami kuo geriau reprezentuodami tų laikų autentiškumą.

„Didingas Amžius: Jos Didenybė Kiosem“ žiūrovus pribloškė savo dekoracijų įvairove, kostiumais ir neįtikėtinais vaizdais. Siužetas vyksta 1603 metais, kai valdo Ahmedas Khanas, jauniausias sultonas Osmanų istorijoje.

Sultonas įsimyli jam močiutės dovanotame paveiksle nutapytą jauną graikę Anastasiją. Merginai vos trylika metų, ji gyvena idilišką gyvenimą su savo tėvu Enzo, motina ir mažamete seserimi. Turkai pagrobia merginą ir pristato ją į sultono haremą.

Užgimsta Anastasijos jausmai jaunajam sultonui, ji gauna Kiosem vardą ir priima tikėjimą. Iš vergės ji tampa sultono žmona ir jo vaikų motina, o vėliau – pačia galingiausia moterimi Osmanų imperijoje. Iš viso Kiosem pagimdo 5 sūnus ir 4 dukras. Anastasija įgyja didelę galią ir įtakoja visos imperijos politiką bei savo vaikų likimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių