„Lietuvos talentų“ laimėtojo mama: vaikas savo kelią turi pasirinkti pats

  • Teksto dydis:

Visa TV projekto „Lietuvos talentai“ laimėtojo Kasparo Bujanausko šeima – cirko artistai. Mama – oro akrobatė, tėtis – buvęs fakyras, o šiuo metu dresuotojas, jaunesnioji sesė – irgi akrobatė. Regis, visos kortos lėmė ir Kasparui tapti paslaptingo cirko pasaulio dalimi.

„Bet mes niekada jo nevertėme. Esu įsitikinus, kad kiekvienas turi pats pasirinkti savo kelią, taip pat buvo ir su Kasparu, – prisimena jo mama Jurgita.

„Kalbant apie talentą, tai irgi gamtos dovana. Juk nebūtinai talentai gimsta tik talentingose šeimose. Dažnai būna ir visiškai atvirkščiai“, – sako TV3 projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojo Kasparo mama.

Kaip auklėti vaikus cirke?

„Man labai įdomu, kaip apsaugoti vaikus nuo pakankamai pavojingos aplinkos cirke: įvairūs gyvūnai, ugnis, įranga – ar turite kažkokių taisyklių?“, – visoms mamoms taip rūpimą klausimą užduoda laidos vedėja Kristina Rimienė. „Taisyklė paprasta, kaip ir visur kitur: ko pasakyta neliesti, to neliesti, – šypsosi cirko profesionalė. – Pavojai tyko ir gatvėje, todėl svarbu kurti ne atskiras, o bendras taisykles. Kasparas buvo labai geras vaikas, todėl rimtesnių bėdų neturėjom“.

Jau mažas žaisdavo cirką

Kasparo mama prisimena, kad jau nuo pat mažens sūnus linko į cirką: „Iš pradžių tik mėgdžiojo, po to ėmė rimčiau bandyti. Ko tik neišmėgino: nuo akrobatikos, kuri nelabai sekėsi, iki gimnastikos. Galų gale apsistojo ties žongliravimu“.

Laidos vedėjai K. Rimienei paklausus, kas atvedė į tokį profesionalų lygį, kokį rodo dabar, Kasparas gūžčioja pečiais ir prisipažįsta: „Dažniausiai domiuosi savarankiškai. Skaitau, bandau, ieškau informacijos internete. Tiesa, pačius pirmuosius triukus labai labai seniai parodė vienas žonglierius Sankt Peterburge, galbūt iš dalies už įkvėpimą turėčiau būti dėkingas ir jam.“

Reikia labai daug kantrybės

„Ruošiant žongliravimo triuką daugiau laiko praleidi kilnodamas daiktus nuo žemės, negu juos mėtydamas ore. Tai kartais primena bulvių kasimą, – šypsosi Kasparas. – Būtent todėl svarbiausia žonglieriaus savybė yra kantrybė.“

Pažiūrėjus į Kasparą ir tvirtą jo mamą iš šono, akivaizdu – kantrybę ir užsispyrimą jis neabejotinai paveldėjo iš jos. „Už tai ir norime jums padėkoti“, – perduodama proginę Motinos dienos puokštę Kasparui šypsosi laidos vedėja ir floristikos dizainerė Kristina. „Mama, ačiū tau už viską“, – kukliai šypsosi Kasparas ir visų akyse sužimba ašaros.

„Pasaulis pagal moteris“ – šį šeštadienį 9.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių