Lietuvos jaunieji atlikėjai iš festivalio Suomijoje parvežė tris pergales

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunieji atlikėjai garbingai atstovavo Lietuvai tarptautiniame festivalyje Suomijoje Turku mieste „Bravo! Turku 2016“: pavyko parsivežti ne tik prizines vietas savo amžiaus grupėse, bet ir Grand Prix apdovanojimą.

Lietuvos atstovai – jaunieji atlikėjai - grįžo iš savaitgalį vykusio festivalio konkurso „Bravo! Turku 2016” Turku mieste, Suomijoje. Dalyvavimas šiame festivalyje Lietuvos atlikėjams buvo itin sėkmingas – iškovotas Didysis prizas Grand Prix vienoje iš penkių nominacijų ir dvi prizinės vietos amžiaus kategorijose.

Tarptautinis festivalis „Bravo! Turku 2016” šiemet vyko aštuntą kartą. Jame konkursinėje scenoje susirungė jaunieji atlikėjai iš 9 šalių. Dėl Didžiųjų prizų dalyviai rungėsi vokalo, instrumentinės muzikos, šokio ir dailės kategorijose. Vienoje iš kategorijų – instrumentinės muzikos – triumfavo Lietuva. Didžioji Grand Prix taurė bei piniginis prizas atiteko fortepijono duetui iš Švenčionėlių muzikos mokyklos15-mečiui Lukui Kuleš ir 19-mečiui Arnoldui Leleikai (vad. Loreta Šidlauskienė). Vertinimo komisija vienbalsiai atidavė savo balsus už šį charizmatišką jaunuolių duetą.

Vokalo kategorijoje lietuviams taip pat sekėsi puikiai – Ieva Bagdonavičiūtė (13 m., vad. Nijolė Maceikaitė) pelnė pirmąją vietą savo amžiaus grupėje bei laimėjo spacialiąją nominaciją “Už originalų dainos atlikimą”, o Anika Vaitiekūnaitė (13 m., vad. Nomeda Kazlaus) – antrąją vietą savo amžiaus grupėje.

Vokalo nominacijoje didžiuoju Grand Prix laimėjimu džiaugėsi Bulgarijos jaunoji atlikėja, dailės nominacijoje – pagrindinį laimėjimą išsivežė Rusijos atstovai, o Didžioji taurė už choreografiją liko Suomijoje.

Vertinimo komisiją sudarė 11 narių, tarp kurių įvairių šalių muzikos prodiuseriai, dainininkai, choreografai, dailininkai, menų pedagogai.

Tarptautinis festivalis „Bravo! Turku 2016” organizuojamas Turku miesto Tarptautinės Kultūros Asociacijos ir jos vadovės Svetlanos Myhkiros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių