Lietuvos barmenų čempionatas atskleidė kylantį profesionalumo lygį

  • Teksto dydis:

 

Ketvirtadienį vykusiame Lietuvos barmenų čempionate „Angostura Aromatic Bitters Global Cocktail Challenge 2014“ intriga išliko iki paskutinės akimirkos. Pergalę vienbalsiu komisijos sprendimu iškovojo paskutinis čempionato dalyvis kaunietis Oskaras Tūba, kuris už įkvėpimą receptui dėkojo mamai.

Antroji vieta atiteko nedaug atsilikusiam klaipėdiečiui Algirdui Mulevičiui, trečiąja džiaugėsi pernykščio čempionato nugalėtoja Aušra Kazlauskienė. Dabar jų laukia kitas etapas – Baltijos šalių čempionatas, kuris vyks jau rugsėjį.

Čempionato vertinimo komisijos pirmininkas, didelę patirtį turintis barmenas Aurelijus Marudinas buvo nustebintas per kelis metus išaugusio profesionalumo lygio: „Dalyviai čempionatui stipriai pasiruošė, sukūrė tikrai įdomių ir netikėtų skonių. Džiaugiuosi, kad į dalyvavimą tokiuose renginiuose žiūrima vis rimčiau ir atsakingiau, kartu neprarandant polėkio ir fantazijos.“

Dalyvių pasiekimus taip pat vertino profesionalus barmenas, eilę apdovanojimų pelnęs Robertas Janovskis, gėrimų žinovės Urtės Mikelevičiūtės ir šefo Ronaldo Nagrockio komanda iš kulinarinės studijos „Čiop čiop“. Teisėjai vertino dalyvių kūrinių išvaizdą, aromatą bei skonį. Taškai buvo skiriami ir už atlikimą. Iš viso buvo galima surinkti 400 taškų.

Čempionato laimėtojas O. Tūba surinko 328 taškus ir taip pat sulaukė didžiausio žiūrovų palaikymo. Klaipėdiečio A. Mulevičiaus sąskaitoje 309,5 taškai, A. Kazlauskienės – 245.

Net tris valandas užtrukusiame čempionate dalyvavo devyni geriausi barmenai iš didžiausių Lietuvos miestų. Trys iš jų – Olympic Lounge atstovavusios moterys, metusios iššūkį vyrams.

Čempionate dalyviai turėjo per septynias minutes pagaminti du kokteilius. Pirmasis kokteilis skirtas atskleisti dalyvio kūrybiškumą ir išradingumą. Šioje laisvojo stiliaus rungtyje galima buvo maišyti bet kokius gėrimus, o privalomas ingredientas „Angostura Aromatic Bitters“ (karčioji trauktinė). Gaminant antrąjį – romo kokteilį – reikėjo panaudoti bent vieną romo „Angostura“ rūšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių