Lietuvoje koncertuosiančio „BØRNS“ repertuare – psichodelika ir magija

  • Teksto dydis:

Jau rugpjūčio 18 d. į Vilniaus senamiestyje esantį Pranciškonų vienuolyno kiemą atvyks amerikiečių muzikos viltis „BØRNS“.

Garrettas Bornsas – buvęs magas, mados namų „Gucci“ favoritas ir vieno gražiausių praėjusiais metais išleisto albumo „Dopamine“ autorius. Jį išgirdę, galite pamėgti psichodelinę pop ir glamūrinio roko muziką. Artėjant vieninteliam „BØRNS“ pasirodymui Baltijos šalyse, kviečiame iš arčiau susipažinti su nauja muzikos pasaulio žvaigžde.

„Ar pastebėjote, kiek daug „BØRNS“ apie mus? Neįtikėtina, kiek per paskutinius 12 mėnesių nuveikė šis Mičigane gimęs, o dabar savo dienas Kalifornijoje leidžiantis kūrėjas. Apie jį rašo didžioji žiniasklaida, „Spotify“ jį paskelbė labiausiai klausomu „Discover Weekly“ atlikėju, „Rolling Stone“ jį įvardino kaip geriausią šių dienų šoumeną

„Electric Love“, „10,000 Emerald Pools”, „Past Lives“ ir „Seeing Stars“ skamba pasaulinių prekės ženklų reklamose. Vien šiais metais jis surengė daugiau nei 70 gyvų pasirodymų ir šimtus kartų pasididino savo gerbėjų minią. Didieji šių metų festivaliai „Coachella“, „Glastonbury“ ir „Bonnaroo“ jau įvyko, bet vis dar linksniuoja šį vardą. Norisi tikėti, kad vietos melomanai, muzikantų brolija ir kolegos iš kitų kūrybinių industrijų nepraleis šio išskirtinio koncerto“, – sakė muzikos agentūros „8 Days A Week” partneris Martynas Butkevičius.

Atlikėjo pavardė su perbraukta raide – vienas keistesnių pasirinkimų svarstant, kaip pavadinti savo paties gyvenimo projektą. Tačiau G. Bornsas – ne tik puikus multiinstrumentalistas, bet ir labai savarankiškas kūrėjas. Už jo nugaros nestovi jokie muzikos pasaulį iškraipę prodiuseriai – visus sprendimus šiandien jis priima pats. Įtakingos leidybinės kompanijos „Interscope“ globojamas atlikėjas itin mėgstamas naujo leidyklos boso Johno Janicko, kuris šiame karjeros etape jam suteikė visišką kūrybos ir veiksmų laisvę. Savo asmeninį gyvenimą slepiantis G. Bornsas žmonėms tiesiog patinka. Vieniems dėl įvaizdžio, antriems dėl išvaizdos, tretiems dėl vokalinių sugebėjimų ir išskirtinės kūrybos, kurios skambesys nukelia į „anuos laikus“ ir primena senąją mokyklą. 

Amerikos įrašų akademija ir „Grammy“ apdovanojimų organizatoriai „BØRNS“ patikėjo surengti specialų pasirodymą nepriklausomiems atlikėjams skirtame „showcase“ renginyje Holivude. Tai dar viena puiki „Grammy“ iniciatyva ir gyvos muzikos platforma, kurios branduolys – būsimi geriausi JAV atlikėjai. Šiandien „BØRNS“ yra geras šios programos pavyzdys, plaukia ant cunamio dydžio bangos ir akademijos studentams pateikiamas kaip sėkmės istorija.

Praėjusią savaitę prieš legendinio britų fotografo Maxo Vadukulo objektyvą pozavęs Garrettas Bornsas yra visas geriausias roko žvaigždės savybes turintis „Y“ kartos kūrėjas. Jo įvaizdžiu jau kuris laikas rūpinasi garsi stilistė Kat Typaldos, kurios klientų sąraše puikuojasi Alicia Keys, „MGMT“, Autre Ne Veut ir kitos muzikos žvaigždės. Dar pridėkite mados namų „Gucci“ ir įtakingo žurnalo „Vogue“ dėmesį, Taylor Swift komplimentus ir šviesaus atminimo Prince'o pagyras. Rudenį Garrettas Bornsas ir kompanija pradės naują turą valstijose ir dalinsis viena scena su „The Lumineers“. Jo dienotvarkėje šiais metais beveik nebeliko laisvų datų, nors jam dar tik 24-eri.

Magijos pasaulis – dar viena didelė G. Bornso aistra. Magija iš arti, triukai su kortomis, manipuliacijos, rankų miklumo triukai, mentalizmo pagrindai ir net atitrūkimas nuo tikrovės yra dalykai, kuriuos jis išmoko vaikystėje. Senieji gimtojo Mičigano restoranai ir barai jį pamena kaip „Garrett The Great“ vaikį. Jis vis dar žavisi geriausiais Harry'io Hudinio triukais ir legendinį magą Harry'į Blackstone'ą įvardina kaip mėgstamiausią visų laikų iliuzionistą.

G. Bornso itin mylimi „Bee Gees“, jau minėtas Prince'as, „The Smiths”, Davidas Bowie, Lou Reed'as, „The Cure”, „The Velvet Underground”, „T. Rex”, legendinės įrašų kompanijos „Motown“ katalogo atlikėjai ir kiti muzikos šviesuliai pakeitė jo gyvenimą, įtakojo kūrybą ir nuolat skamba jo grotuve. „BØRNS“ yra atlikęs ne vieną koverį ir taip atidavęs pagarbą originalios dainos autoriui. Vien ko verta Britney Spears hito „Criminal“ versija, kurios įrašas patalpintas internete. Davido Bowie „Heroes“, „The Smiths“ daina „Shoplifters of the World Unite“, „Arcade Fire“ darbas „Rebellion“ ar Eltono Johno klasika „Bennie & Jets” gali nuskambėti gyvai ir pasirodymo Vilniuje metu.

Vienintelis „BØRNS“ pasirodymas Baltijos šalyse ir albumą „Dopamine“ pristatantis koncertas įvyks rugpjūčio 18 d. Pranciškonų rūmų kieme. Kitą savaitę bus paskelbta, kas iš lietuvaičių pasitiks „BØRNS“. Išankstiniais bilietais prekiauja „Bilietų pasaulis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių