Lietuvoje – išskirtinis gatvės šokių čempionų pasirodymas

Lietuvoje viešėjo neeiliniai svečiai – pasaulio čempionai, gatvės šokėjų grupė iš Vokietijos. Čia jie pristatė klasikinės muzikos ir gatvės šokių kultūros įkvėptą pasirodymą. Susipažinti su šokėjais kviečiame reportaže.

„Flying Steps“ – gatvės šokių grupė iš Vokietijos. Lietuvoje jie dalijosi savo patirtimi su vietos šokėjais bei surengė įspūdingą pasirodymą „Red Bull Flying Bach“. Grupė „Flying Steps“ susibūrė 1993 m., nuo to laiko tapo žinomi visame pasaulyje. Šokėjai prisimena, kad tuo metu, kai viską pradėjo, breikas buvo naujas dalykas, dėl jo iš proto ėjo visas pasaulis. Nauja veikla talentingų vaikinų grupei atvėrė visas galimybes pasiekti aukštumas.

„Mes buvome visai jauni ir mums labai patiko šokti, jautėme, kad šokti breiką yra teisingas pasirinkimas, tai buvo mūsų hobis. Šokdavome kartu, vėliau 1993 m., subūrėme komandą „Flying Steps“. Taip pradėjome judėti, dalyvaudavome įvairiuose konkursuose, kurdavome savo pasirodymus. Kai baigėme mokyklą, jau buvome šiek tiek garsūs, nes laimėjome kelis konkursus. Tada gavome pirmąjį darbą, pirmuosius pinigus už tai, kad šokame. Negalėjome patikėti, kad tai tapo darbu, tai buvo didžiausia mūsų visų svajonė“, – pasakoja šokėjas Michaelas Rosemannas.

Grupė „Flying Steps“ šoka ne tik breiką, jie atlieka visus hip hopo kultūros šokio stilius, tokius kaip housas, popingas ar lokingas. Lietuvoje „Flying Steps“ komanda pristatė savo klasikinės muzikos ir gatvės kultūros mišinį – pasirodymą „Flying Bach“. Jame skamba vokiečių kompozitoriaus Johano Sebastiano Bacho muzika.

Projekto meno vadovas Christofas Hagelis, jis choreografinius sprendimus sujungė su klasikine muzika.

„Pirmoji idėja buvo sujungti breiką ir klasikinę muziką. Iš pradžių net nežinojome, nuo ko pradėti. Apie breiką ir hiphopo kultūrą žinome kone viską, bet apie klasiką nežinojome nieko. Tai buvo didelis iššūkis. [...] Daugelis žmonių lig šiol dar vis mano, kad breikas yra tik gatvės kultūros dalis, šokis atėjęs iš gatvės. Žinoma, jis atėjo iš gatvės, tačiau žmonės turi suprasti, kad tai yra daug daugiau, tai yra menas. Būtent šiame J. S. Bacho šou žmonės gali matyti meniškąją breiko pusę“, – aiškina M. Rosemannas.

Visi grupės nariai vienas kitą pažįsta nuo jaunų dienų, teigia, kad gyvena kaip šeima, nes nuolat keliauja.  Visi jie dalijasi atsakomybėmis – kuriant pasirodymus choreografais tampa kiekvienas. Flying Steps nariai sako, kad sėkmę jiems atnešė meilė tam, ką daro.

Grupė „Flying Steps“ – keturis kartus pripažinti pasaulio breiko čempionais. Jie ne tik šoka patys, yra įkūrę ir savo vardo šokio studiją, kurioje šokio paslaptis perduoda visiems turintiems didelių svajonių. Šokėjai sako, kad per tiek metų nesustoja, nes gatvės šokiuose atranda vis kažką naujo, kuria skirtingus pasirodymus, nesustoti skatina ir naujos idėjos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių