Lietuvoje besisvečiuojantys Moldovos eurovizininkai susižavėjo I. Zasimauskaite

LRT TELEVIZIJOS žiūrovams ketvirtadienį prisistatę Moldovos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „DoReDos“ nekantravo susipažinti ir su Lietuvos atstove Ieva Zasimauskaite.

Jau savaitę mūsų šalyje besisvečiuojantys atlikėjai LRT.lt portalui papasakojo, ką spėjo nuveikti Lietuvoje, kodėl savo vaizdo klipą nusprendė filmuoti visai ne gimtojoje šalyje ir kuo sieks nustebinti Europą.

Kovo 16-ąją į Lietuvą atvykę grupės „DoReDos“ nariai čia jau spėjo ne tik pakoncertuoti, bet ir apžiūrėti mūsų šalies kraštovaizdį, o galiausiai – ir susipažinti su šiųmetine Lietuvos atstove „Eurovizijoje“. Anot I. Zasimauskaitės, atlikėjai iš Moldovos rodė didžiulę iniciatyvą ir susitikti kvietė net kelis kartus, kol pagaliau pavyko suderinti abiejų šalių atstovų tvarkaraščius.

„Šiandien susitikome, susipažinome. Jie mane kvietė gal tris kartus, kol pagaliau suradome visiems tinkamą laiką. Galiu pasakyti, kad jau buvau girdėjusi jų dainą, ir nors ji visiškai ne mano stiliaus – ne paslaptis, kad aš tokių kūrinių nedainuoju – bet „My Luky Day“ – labai pozityvi ir man patiko. Žinau, kad iems taip pat labai patiko mano pasirodymas. Jiems įstrigo tai, kad jis – labai nuoširdus“, – įspūdžiais po susitikimo dalijosi dainininkė.

Tiesa, gražių žodžių grupė „DoReDos“ negailėjo ir apie mūsų šalį. Anot vokalistės Marino Djundiet, jie jau spėjo apžiūrėti ne tik sostinę. „Vaikščiojome po Vilniaus senamiestį. Jis turi kažkokią magiją. Mums labai patinka istorija ir būtent senamiestyje matyti Vilniaus istorija. Šalį apžiūrėjome pro automobilio langą, važiuodami iš miesto į miestą. Buvome ir Trakuose – ten labai gražu. Buvo labai šalta, bet mes vis tiek pasivaikščiojome, buvo įdomu“, – kalbėjo atlikėja.

Lietuva – ne pirmoji jų, kaip „Eurovizijos“ atstovų, aplankyta šalis. Anot dainininkų, jų promo turas prasidėjo iškart po nacionalinės atrankos finalo. Kitos dienos naktį jie išvyko į Rumuniją, kur taipogi vyko nacionalinė atranka. Po Rumunijos sekė Baltijos šalys.

Anot dainininkų, jų pačių pergalė nacionaliniame konkurse buvo netikėta. „Kai paaiškėjo finalininkai, niekas neišskyrė ryškių lyderių. Apie „DoReDoS“ kalbėjo daug, nes dainos autorius – žymusis Filipas Kirkorovas. Bet tokių kalbų, kad 100 procentu laimės Doredos, nebuvo. O jau po finalo, kai parodė rezultatus, sužinojome, kad gavome aukščiausią ir komisijos, ir žiūrovų įvertinimą“, – pergalę Moldovoje prisiminė M. Djundiet.

Atlikėjai neslepia, jog jaučia šiokią tokią įtampą po pernykštės Moldovos sėkmės – 2017-aisiais šaliai atstovavusi grupė „SunStroke Project“ su daina „Hey Mamma“ finale užėmė trečią vietą. Tai – aukščiausias šalies pasiekimas šiame konkurse. „Žinoma, jaudinamės, nes mus lygina su tais puikiais jaunais žmonėmis, grupe „SunStroke Project“. Bet mes stengiamės dirbti kiekvieną dieną, pasiekti gerą rezultatą, sukurti gerą šou. Siekiame, kad tai, ką mes parodysime ant scenos, nebūtų prasčiau nei „SunStroke Project“ pasirodymas“, – sakė Eugenius Andrianovas.

Jam pritaria ir M. Djundiet: „Daug kas sako, kad po gero kolegų rezultato, sunku pasiekti to paties šiais metais. Aš taip nemanau. Šiemet jau yra atkreiptas dėmesys į Moldovą ir, man atrodo, kaip tik bus lengviau pasiekti aukštesnio rezultato, jei gerai pasiruošime.“

Moldovai atstovaujantys atlikėjai savo dainos vaizdo klipą filmavo Graikijoje, Santorini saloje. Tokiam savo sprendimui jie turi ne vieną motyvą – anot jų, tuo metu, kai turėjo būti filmuojamas vaizdo klipas, Moldovoje buvo šalta. Be to, jų gimtosios šalies kraštovaizdyje nėra tokių ryškių spalvų, kaip Santorini. Galiausiai, Graikija jiems yra artima, nes pusė komandos – graikai. „Santorini leido pagal klimatą ir vaizdą perduoti užsidegimą, aistrą, ryškumą, pozityvą ir dainos nuotaiką“, – įsitikinę atlikėjai.

Konkurso konkurentų ar favoritų Moldovos atstovai kol kas neįžvelgia – jų teigimu, iš pradžių reikia pamatyti tai, ką kiekviena šalis parodys scenoje, nors iš pažiūros konkursas atrodo labai stiprus. „Man patinka Izraelis, Čekija, jūsų atstovė Ieva – jos daina labai graži. Daug įdomių, vertų pergalės dainų“, – įsitikinusi M. Djundiet ir priduria, jog jai patiko ir praėjusių metų nugalėtojo Salvadoro Sobralio daina, kuri, dainininkės žodžiais, buvo ne tik graži, melodinga, nuoširdi, bet ir išsiskyrė iš visų kitų. „Tikiuosi, kad mūsų daina šiemet taip pat išsiskirs ir prisibels į kiekvieno žiūrovo ir klausytojo širdį“, – vylėsi atlikėja.

Ir nors socialiniame tinkle „Youtube“ Moldovos šiųmetinė konkursinė daina „My Lucky Day“ jau turi gerbėjų ratą, yra ir manančių kitaip – kai kurių komentatorių teigimu, dainos skambesys nebetinkamas 2018-ųjų konkursui. Visgi grupės nariai tokių pastabų nesureikšmina. „Na, žinote, skirtingi žmonės – skirtingi skoniai. Mes negalime patikti visiems, ir tai normalu“, – mano M. Djundiet. Jai antrina ir scenos partneris Sergiu Mita: „Nėra nustatyto „Eurovizijos“ formato. Mes tikimės, kad scenoje parodysime pozityvą, įdomų numerį, o po to jau bus aišku, tinka ši daina „Eurovizijai“, ar ne.“

Atlikėjai tvirtina, kad jų pasirodymas Lisabonoje labai skirsis nuo to, kurį Moldovos žiūrovai matė nacionalinėje atrankoje.

„Tai bus visiškai kitoks pasirodymas. Jau praėjo pirmosios repeticijos. Numeris jau iš esmės išmoktas, liko tik jį atidirbti. Jis iš esmės skiriasi nuo to, kas buvo nacionalinėje atrankoje – pasirodymas bus labai originalus, užvedantis, žaismingas, manau, jis nepaliks abejingų ir sukels šypseną žiūrovų veiduose“, – žada M. Djundiet.

S. Mita teigimu, konkursinio pasirodymo režisierius – visame pasaulyje žinomas Fokas Evangelinos. „Tai – žmogus, kuris „Eurovizijoje“ dalyvauja nuolat. Jis kūrė šou Sergejui Lazarevui, Dimai Bilanui, Ani Lorak, Dmitrijui Koldunui, Helenai Paparizou...“ – kalbėdjo dainininkas ir pridūrė, kad jų žiniomis, tokio tipo šou „Eurovizijoje“ dar nebuvo nė karto.

„Eurovizijos“ konkursas vyks Lisabonoje gegužės 8, 10 ir 12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių