Lietuvių kilmės JAV jūrų pėstininkas: atvykęs į Lietuvą jaučiausi kaip namuose

Į atsargą išėjęs lietuvių kilmės JAV jūrų pėstininkas jau kiek daugiau nei 10 metų gyvena Lietuvoje. „Aš atvažiavau į Lietuvą 2006-aisiais ir buvo toks vidinis jausmas, kad aš čia priklausau“, – sako Amerikoje gimęs ir užaugęs Darius Novickis.

„Gimiau Amerikoje, tėvai iš Kauno išvažiavo per Antrąjį pasaulinį karą. Mus išaugino Kalifornijoje ir mes namuose kalbėjome lietuviškai, žinojom, kad esam lietuviai. Žinojom, kad čia yra valstybė, kuri yra okupuota“, – pasakoja D. Novickis.

Lietuvis prisimena, kad San Franciske, kur buvo sovietų konsulatas, net protestuodavo. O kiekvieną dieną, kurią dabar gyvena Lietuvoje laiko kalėdine dovana ir išvažiuoti neketina. Pasak D. Novickio, lietuviai dažnai žemina save, ir skundžiasi dėl tokių dalykų, kurių jis Lietuvoje nemato.

„Žmonės sako, kad autobusų vairuotojai nekultūringi. Ne, parodyk man. Net šį rytą važiavau troleibusu, atbėga močiutė – palaukia, atidaro vėl duris. Taip pat sako, kad žmonės čia nesišypso. Šypsosi“, – tikina D. Novickis.

Atlikėja Jurga Šeduikytė, grįžusi po 26 dienų kelionės po JAV, kur susitiko su Amerikos lietuviais, sako taip pat pastebėjusi, kad  ten lietuviai puoselėja ypatingą ryšį su Lietuva.

„Dipukų kartos vaikai ilgisi Lietuvos, nori ten sugrįžti ir visi kalba lietuviškai“, – įspūdžiais dalinasi atlikėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deivydas

Deivydas portretas
Žmogaus asmeninis reikalas jei nori Lietuvoje gyventi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių