Lietuvių kelionės maršrutas – mirtimi alsuojantis Afrikos krantas

Keliautojai Domas Monkevičius ir Marius Lucka visą kovą keliavo po Afriką. Jie pasirinko keliauti Afrikos vieta, kuri dažnai vadinama Griaučių krantu. Tačiau išankstinės nuomonės prieš kelionę neturėję keliautojai jokio mirties dvelksmo kelionėje nepastebėjo.

Griaučių krantas –  500 km ilgio Namibijos pakrantės dalis nuo Kunenės upės žiočių Angoloje iki Svakopmundo, pietinėje Namibo dykumos dalyje.

„Mūsų draugas rekomendavo šį maršrutą jis sakė, kad dėl jo žmonės čia važiuoja. Mes jo paklausėme ir pasirinkome šitą kelionę“, – pasakoja M. Lucka.

Pasak jo, prieš kelionę keliautojai nesigilino į būsimus išbandymus – tiesiog išsinuomojo automobilį, pasiėmė palapinę ir leidosi į kelionę.

„Mes neturėjome jokių nusistatymų, nežinojome, ko tikėtis. Tiesiog susidėjome daiktus ir išvažiavome ir atvira širdimi žiūrėjome, ką rasime. Buvo tikrai labai nuostabių vietų, sutikome žmonių, pamatėme gamtos ir tik grįžę perskaitėme ir sužinojome visą istoriją, kodėl tai vadinama Griaučių krantu“, – pasakoja D. Monkevičius.

Pasak jo, remiantis įvairiais šaltiniais, šios vietos iliustruojamos kaip alsuojančios mirtimi, bet lietuviai čia keliaudami sako to nejautę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių