Lietuvės pergalė Amerikoje: milijonas dolerių ir karjera Holivude

  • Teksto dydis:

Aštuoniolikmetė klaipėdietė Grėtė Raudytė gali pelnyti vadintis sėkmės kūdikiu. Šiais metais mokyklos suolą abiturientė iškeitė į galimybę sublizgėti amerikiečių kurtame modelių realybės šou „Model turned superstar“. Nors patraukti įnoringų prodiuserių dėmesį, kai šalia tavęs – dar 120 gražuolių iš 20 šalių, atrodė tiesiog neįmanoma.

Mėnesį laiko Los Andžele Grėtė praleido visą parą stebima vaizdo kamerų. Lietuvė prisipažįsta – dalyvavimas modelių realybės šou pareikalavo milžiniškų valios pastangų, nes gyvenimas kartu su arogantiškomis gražuolėmis, kurios dėl pergalės buvo pasiryžusios perkąsti viena kitai gerklę, vos pilnametystės sulaukusiai merginai iš mažos šalies priminė pragarą.

Ir nors apie pergalę tokiame didžiuliame modelių šou Grėtė nė pasvajoti sau neleido, po įnirtingos kovos lietuvė laimėjo amerikiečių realybės šou. Jai atiteko milijonas dolerių ir kontraktas su Holivudo kino kūrėjais. Iš Amerikos Grėtė į gimtinę grįžo tik trumpam – vasarį filmuojamas pirmasis filmas, kuriame Grėtei patikėtas svarbus vaidmuo. „Regis, būsiu pirmoji lietuvė, kuri padarys aktorės karjerą Holivude“, – šį pirmadienio vakarą 20.25 val. LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... iki...“ prisipažins Grėtė.

Trumpam į Lietuvą aplankyti Grėtės atvykęs projekto organizatorius ir prodiuseris milijardierius Andy Khawaja papasakojo, kad viena serija realybės šou „Model Turned Superstar“ kainavo nuo pusės iki milijono dolerių. Nereikia nė sakyti – tiek investuoti buvo rizikinga.

Ko gero, amerikietis ir pats nesitikėjo, kad milijoną dolerių laimės vos aštuoniolikos sulaukusi mergina, kuri kol kas net nėra žinomas modelis. „Tačiau Grėtė buvo to verta“, - sako Andy.

Šiame šou dalyvavo ir modelis bei stilistė Asta Valentaitė. Ją į šį šou prodiuseris pakvietė teisėjauti, ir, kaip jis pats sako, įpūsti laukinėms merginoms elegancijos. Iš arti Los Andžele Grėtės sėkmę stebėjusi A. Valentaitė neslepia, kad norėtų būti jos vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių