Legendiniai „Scorpions“ pasiūlė 30 tūkstančių už „Rebelheart“ dainą

  • Teksto dydis:

„Rebelheart“ – bene žymiausi Lietuvos rokeriai, jų dainas atpažįsta ir užsienyje. Jiems yra tekę dalytis scena su tokiais pasaulyje žinomais atlikėjais kaip Lenny Kravitzas, Marilyn Mansonas, kultinėmis grupėmis „Def Leppard“ bei „Iron Maiden“.

Tikriems roko aistruoliams šie vardai atima žadą, tačiau „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Auksinė daina“ dalyvavę „Rebelheart“ papasakojo ne mažiau neįtikimą istoriją, kaip legendinė grupė „Scorpions“ bandė iš jų nupirkti dainą už milžinišką sumą.

Pirmas apie šią istoriją užsiminė gitaristas Algirdas Barniškis-Blėka (47): „Tais laikais po įvairius klubus važinėdavo garsių grupių atstovai, klausydavosi atlikėjų dainų ir jiems patikusias bandydavo nupirkti. Į „Rebelheartų“ koncertą atėjo žmogus, kuris dirbo su grupe „Scorpions“, ir jam labai patiko daina „Juodas lietus“. Jie gavo pasiūlymą parduoti tą kūrinį, tačiau nepardavė.“

„Rebelheart“ paaiškino, kodėl nusprendė neparduoti dainos: „Hamburge mes susipažinome su vienu vyruku, kuris ir pasikvietė tą lemtingą žmogų į mūsų koncertą. Po mėnesio jis mums atnešė visus dokumentus, kuriuose tik reikėjo sudėti parašus. Tos dainos vertė buvo 30 tūkstančių markių. Tačiau jeigu būtumėm pardavę šią dainą, prie jos nebūtų buvę parašyta, kad ją sukūrė Dainius, Darius, Remigijus ir Kęstutis. Jie norėjo tą dainą nupirkti visiškai, net jos autorystę. Mums nusprendus tos dainos neparduoti, jie nupirko vengrų grupės dainą „White Dove“, kuri dabar puikiai žinoma. O mes pagalvojome: jeigu jau tokia grupė kaip „Scorpions“ nori iš mūsų pirkti dainą, tai ji tikrai gera, todėl mes jos neatiduosime. Daug kas sakė, kad mes kvailiai, bet išsaugoti dainos autorystę mums buvo svarbiau.“

Šį penktadienį 20.30 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Auksinė daina“ – Lietuvos roko senbuviai „Rebelheart“. Jie atliks dešimt geriausių savo dainų, tarp jų skambės patys geriausi grupės hitai. Kuri daina laimės, spręs žiūrovai, balsuodami visos laidos metu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių