LATGA tarybos prezidente išrinkta R. Naujanytė-Bjelle

  • Teksto dydis:

Šeštadienį vykusiame autorių teises ginančios asociacijos LATGA suvažiavime išrinkta nauja asociacijos taryba, jos prezidente išrinkta muzikos autorė Raminta Naujanytė-Bjelle.

Kaip pranešė asociacija, prezidentas buvo renkamas iš šešių kandidatų, į šias pareigas taip pat pretendavo kompozitorius Faustas Latėnas, muzikos autoriai Leonas Somovas, Laurynas Šarkinas, Stanislavas Stavickis-Stano ir Gintaras Zdebskis.

Naujojoje LATGA taryboje dirbs R. Naujanytė-Bjelle, kino režisierius Donatas Ulvydas, L. Somovas, L. Šarkinas, S. Stavickis-Stano ir G. Zdebskis. Dar septynis iš 13 narių delegavo kūrybinės sąjungos: Dailininkų sąjunga – savo pirmininkę Eglę Gandą Bogdanienę, Kinematografininkų sąjunga – Arūną Matelį, Kompozitorių sąjunga – F. Latėną, Rašytojų sąjunga – Birutę Jonuškaitę-Augustinienę, Tautodailininkų sąjunga – Vytautą Vaicekauską,  Žurnalistų sąjunga – Vytautą Kvietkauską.

Pasibaigus rinkimams, LATGA garbės ženklais apdovanoti dešimt Lietuvą garsinusių menininkų: fotografas Antanas Sutkus, dailininkas Stasys Eidrigevičius, poetai Vladas Braziūnas ir Donaldas Kajokas, teatro režisierius Oskaras Koršunovas, režisieriai Rimas Tuminuas, A. Matelis ir Šarūnas Bartas, kompozitoriai Bronius Kutavičius ir Žibuoklė Martinaitytė.

Jiems įteikti juvelyro Sigito Virpilaičio sukurti LATGA garbės ženklai „Ad Astra“.

LATGA vienija 5074 fizinius ir 47 juridinius asmenis. Daugiau nei pusę narių sudaro muzikos kūrinių ir dainų tekstų autoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na muzikantams,rasytojams,aktoriams, ar tapytojams pats tas ten buti,o amatininkams nieko gero,stai jei koks laikrastis pareklamuoja koki amatininka tai iskart prisistato autorine agentura ir pareikalauja bapkiu uz amatininko vardo paminejima laikrastyje,tai gaunasi antireklama ir amatininko slepimas nuo visuomenes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių