- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
L. Šeškus išdavė, kokį patiekalą pagamintų dalyvaudamas kulinariniame televizijos šou
-
L. Šeškus išdavė, kokį patiekalą pagamintų dalyvaudamas kulinariniame televizijos šou
-
L. Šeškus išdavė, kokį patiekalą pagamintų dalyvaudamas kulinariniame televizijos šou
-
L. Šeškus išdavė, kokį patiekalą pagamintų dalyvaudamas kulinariniame televizijos šou
Jau netrukus drauge su kitomis televizijų sezono naujienomis per LNK startuos kulinarinis šou „Skonis“. Besirengdamas pirmiesiems „Skonio“ filmavimams Lietuvoje, Laurynas Šeškus su komandos nariais domėjosi, kaip Vokietijos televizijos milžinė SAT1 filmuoja savo naujojo sezono šou Vokietijoje. Po triumfo JAV, televizijoje ABC, „Skonio“ formatą įsigijo dar dvidešimt šalių, tarp jų – ir Lietuva.
- Kokį įspūdį jums paliko „Skonio“ filmavimas Vokietijoje?
- Didžiausią įspūdį paliko mastas. Šou nespręsta filmuoti didžiausiame Vokietijos studijų centre, kuris yra Kelne, ketvirtame pagal dydį Vokietijos mieste. Dviejų tūkstančių kvadratinių metrų plote vienu metu įrengta 16 veikiančių virtuvių – su šaldytuvais, visa technika, indais, vandentiekiu. Vienu metu jose maistą gamina 16 konkursantų, pasirengusių nugalėti šou. SAT1 pasamdė prabangiausias filmavimo grupes, naujausią techniką, nes tokio didžiulio biudžeto šou apie maisto gamybą Vokietijoje nebuvo. Tai – labai įspūdingas šou. Įspūdingai jis atrodys ir Lietuvoje.
- Koks vienos vokiečių laidos biudžetas?
- 900 tūkstančių eurų atsieina nufilmuoti vieną epizodą, iš viso bus parodytos 6 laidos. Ne tik Lietuvai, dar 97 procentams pasaulio televizijų toks biudžetas yra iš fantastikos srities. Bet mes negalime lygintis su 50 kartų didesne rinka. Lietuvoje šios laidos biudžetas taip pat bus ypatingas, sulyginamas tik su didžiaisiais šokių ir dainų konkursais. Viena laida filmuojama pilnas tris dienas, o studijoje dirba 160 žmonių. Yra atskiros studijos, skirtos maisto filmavimui stambiais planais, detalėmis.
- Ar tai, ką pamatėte Vokietijoje, įkvėpė naujiems iššūkiams?
- Tikrai taip. Išdidiems vokiečiams pasakojant, kiek jie daug išleido pinigų, jau nekantriai laukiu jų atsakomojo vizito, kai mes galėsim, tikiuosi, irgi išdidžiai pasakoti kiek mes išleidome ir lygiai taip pat kaip jie mus – pritrenkti iš netikėtumo. Tik mūsų suma stebins į priešingą pusę, o rezultato tikiuosi panašaus.
- Kas, jūsų galva, bus sunkiausia prodiusuojant šį šou?
- Tai be proto didžiulė logistinė operacija, studija primins greitai dirbančią kokio didelio Las Vegaso viešbučio restorano virtuvę, kur viskas turi įvykti savo laiku. Begalinis televizinės technikos kiekis, begalinis profesionalios virtuvės kiekis, daugybė žmonių. Didžiausias iššūkis visa tai suvaldyti ir gauti rezultatą. O pagrindinis rezultatas turi būti besimėgaujantis žiūrovas. Besimėgaujantis įdomiais dalyviais, šarmingais ir savo darbą išmanančiais teisėjais, puikia estetika, dinamika ir geru skoniu.
- Ar teko paragauti konkursinių patiekalų?
- Ragauti neleido, bet leido iš arti viską stebėti ir žavėtis tuo, kas vyksta. Valgėme atskirai įrengtoje kūrybinės grupės virtuvėje, kur maistas buvo kiek paprastesnis (juokiasi).
- Kas bus projekto dalyviai, ar tik profesionalūs virėjai?
- O ne, profesionalūs virėjai sudaro apie pusę dalyvių, kiti yra paprasti žmonės, kurių aistra maisto gaminimas. Ir jie nebūtinai turi būti kažkokios prabangios virtuvės gerbėjai. Vienodai stipriai nustebinti galima ir ypatingai paruoštomis austrėmis, ir pagal senelės receptą paruošta silke. Beje, dar galima registruotis į šou Lietuvoje.
- Kokį patiekalą jūs pats gamintumėte, jei dalyvautumėte tokiame šou?
- Nebūsiu kuklus - esu spageti ir salotų genijus. Tiesa, kol kas nepripažintas (juokiasi).
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Mirtį apgavęs Ž. Grigaitis: trečią kartą turbūt man gyvenimas laimės kortos neduos2
Verslininkas, keliautojas Žilvinas Grigaitis socialiniuose tinkluose dažnai siunčia pozityvias, įkvepiančias žinutes, skatinančias vertinti kiekvieną dieną ir kiekvieną patirtį. Vyras pasakojo, kad per gyvenimą patyrė du išgyvenimus, priver...
-
Britų princas Louisas švenčia savo šeštąjį gimtadienį
Velso princesė Kate ir jos vyras princas Williamas padėkojo už sveikinimus, kurių sulaukė jauniausio savo sūnaus Louiso šeštojo gimtadienio proga. ...
-
Cikados gali tapti skaniu užkandžiu?3
Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai. ...
-
Netrukus gimdysianti A. Zuokė: nesitikėjome, kad pavyks taip greitai15
Augusta Zuokė – smuikininkė, NIKO ansamblio koncertmeisterė ir Artūro Zuoko žmona – jau greitai taps mama. Šeima netrukus susilauks pirmojo bendro kūdikio – namus papildys mergytė. ...
-
Į politinius skandalus įsivėlusio operos solisto V. Vyšniausko dukra gailisi kritikos tėvui
Viktorija Vyšniauskaitė Lietuvos pramogų pasaulyje geriau žinoma It‘s Cheri vardu. Jos tėtis – žinomas operos solistas Vaidas Vyšniauskas. V. Vyšniauskas prieš kelerius metus buvo įsivėlęs į politinį skandalą,...
-
Ispanijoje atostogaujanti V. Siegel sulaukė kritikos dėl išvaizdos: replikas vadina nekultūringomis49
Verslininkė ir nuomonės formuotoja Viktorija Siegel ilsisi Ispanijos pietuose esančioje pasakiškoje Marbeloje. Gerbėjus stebinanti įspūdingais gamtos ir paplūdimio kadrais moteris sulaukė komentaro dėl, neva, per lieknų kūno linijų. Į repli...
-
„Teleloto“ studija virs podiumu
„Ar gali pasiūti „Teleloto“ palaidinę? Kaip išsinuomoti „Teleloto“ suknelę? Įmanoma nusipirkti „Teleloto“ kojines? Tokius ir panašius klausimus jaunoji dizainerė Karina Panina pastaraisiais metais gi...
-
Jazzu 36-ąjį gimtadienį sutinka Londone: lankome vietas, kur eidavome „nusirauti stogus“12
Justė Arlauskaitė-Jazzu gimtadienį švenčia savo jaunystės, meilės ir muzikos mieste – Londone. Lankydama ikoniškus sostinės rajonus, dainininkė retrespektyviai prisimena vietas, kur prasidėjo jos svaigi muzikinė karjera. ...
-
„Tikėjimo žodžio“ bendruomenėje augusi operos solisto dukra It‘s Cheri: daug būdavau viena
Viktorija Vyšniauskaitė, žinoma sceniniu vardu It‘s Cheri – operos solisto Vaido Vyšniausko dukra. Iki septynerių metų ji augo „Tikėjimo žodžio“ bendruomenėje. Ypač griežto auklėjimo padarinius ji sako jautusi i...
-
Smurtą ir badą kentęs jaunosios kartos dainininkas D. Valma: už savo likimą atsakau tik aš pats2
„Gyvenome močiutės bute. Viename kambaryje miegodavau aš, o kitame nuolat vykdavo vakarėliai, kuriuose kartu su mama dalyvaudavo pašaliniai žmonės, buvo rūkoma ir geriama. Ne kartą neturėdama kur paguldyti „draugų“, mam...