L. Mondeikaitė: „Eurovizijoje“ svarbiausia yra geras balsas

  • Teksto dydis:

„Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje – pirmosios aukos. Iš kovos netikėtai pasitraukus jauniausiai jos dalyvei Militai Daikerytei,  šį savaitgalį ketvirtajame koncerte kausis jau tik aštuoni atlikėjai.

Trečiajame atrankos koncerte, surinkusi daugiausia žiūrovų balsų, į trečią vietą išsiveržė Liepa Mondeikaitė, merginų grupės „Pop Ladies” narė. Ji pati pripažįsta, kad šiuo metu visi atlikėjai atrankoje – stiprius balsus turinčios stiprios asmenybės. „Man pačiai „Eurovizija” yra savęs išbandymas, baimių nugalėjimas, – sako Liepa, – gera vieta pasitikrinti, koks esi geras atlikėjas ir ar išvis toks esi.” Ji džiaugiasi, kad dalyvauja atrankoje ir turi galimybę tobulėti.

Pasak Liepos Mondeikaitės, sėkmingam pasirodymui „Eurovizijoje” svarbiausia yra geras balsas. „Taip pat reikia gerai jausti dainą, daug repetuoti, – sako atrankos dalyvė, – jei neišgyvensi dainos, neįtikinsi žiūrovų ir komisijos.” Liepa įsitikinusi, kad „Eurovizijai” reikia universalumo – kuo esi įvairiapusiškesnis, tuo geriau. Praėjusiais metais nacionalinėje atrankoje dalyvavo visa „Pop Ladies” grupė, o šiemet Liepa nusprendė jėgas išmėginti viena: „Labai sunku suderinti laiką trims asmenims, – sako, – šiais metais nusprendėm, kad visoms darbų užtenka.”

Praėjusį šeštadienį Liepa sulaukė didžiausio žiūrovų palaikymo iš visų dalyvių, tuo tarpu komisija jos pasirodymu neliko sužavėta. „Visų pirma, man svarbiausia gerai jaustis pačiai, – sako dainininkė, – pati buvau be galo nustebusi, kad žiūrovai taip mane palaikė, nes dainą jaučiausi atlikusi nelabai gerai. Tiek žiūrovų, tiek komisijos balsai vienodai vertingi, tačiau privilegiją suteikčiau žiūrovams.” Liepa sako komisijos kritiką priimanti lengvai, jeigu ji yra argumentuota ir neprasilenkia su realybe. „Teisingą ir vertingą kritiką visada malonu išgirsti”, – tikina ji ir prisipažįsta, kad artimiausio žmogaus – sužadėtinio Evaldo –  pastabos jai yra svarbiausios. O jos, pasak Liepos, būna ne vien teigiamos.

Kaip Liepai ir kitiems atrankos dalyviams seksis kovoti dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje”, pamatysime jau šį šeštadienį 21.00 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių