A. Kuzmickaitė: svarbiausia – nesudėtinga drabužio priežiūra

  • Teksto dydis:

Kartais vis dar manoma, kad dizainerių kuriami drabužiai – tik podiumui. Pasak drabužių dizainerės, prekės ženklo „AEG“ ambasadorės Agnės Kuzmickaitės, laikai, kai dizainerio kūrinys turėjo tik estetinę funkciją, jau seniai praėjo. 

Šiandien dauguma dizainerių kuria ir kiekvienai dienai skirtų rūbų linijas, o čia svarbiausia ne tik jų grožis, bet ir ilgaamžiškumas.

– Į ką atsižvelgiate kurdama drabužius?

– Mano kūryboje yra tarsi kelių krypčių drabužiai: funkcionalesni, skirti dėvėti kasdien, ir efektingesni, konceptualūs modeliai, labiau tinkantys kolekcijų pristatymams ir fotosesijoms. Pastaruosiuose atsispindi mane inspiravusi idėja, kolekcijos koncepcija.

Kurdama kiekvienai dienai skirtus dėvėti drabužius visada mąstau apie funkcionalumą – man svarbu, kad klientės galėtų juos lengvai derinti su jau turimais drabužiais, taip pat – kokybė, ilgaamžiškumas ir ekologija. Rinkdamasi audinius stengiuosi įvertinti visus įmanomus veiksnius, kurių svarbiausias – nesudėtinga drabužio priežiūra. Būtent todėl mano kurti drabužiai visuomet yra iš natūralių audinių, o kolekcijos išlieka aktualios net ir pasikeitus sezonui.

Nemažai drabužėlių kuriu ir vaikams. Be abejonės, čia susiduriu su tam tikra specifika – vaikams skirti drabužiai yra itin dažnai skalbiami, todėl jie turi būti patogūs ir praktiški. Vis tik stengiuosi, kad jie būtų dar ir gražūs.

– Ar tiesa, kad dizainerių kurti drabužiai skirti tik podiumui?

– Šis požiūris man yra pažįstamas, su juo teko ne kartą susidurti. Tiesą sakant, pagal tai ir galima atskirti, kuris žmogus iš tiesų domisi mada ir yra vadinamasis fashionista, o kuriam vis tik rūpi ne mada, o praktiškumas.

Ne viena mano pažįstama stiliaus ikona drąsiai renkasi įvairiausius drabužius tiesiai nuo podiumo, pasiūtus kad ir iš netikėčiausių audinių. Įdomiausia tai, kad atsidūrę jų rankose šie kūriniai prižiūrimi tobulai. Tokios moterys niekuomet neklausia, ar bus patogu – jei joms patinka drabužis, jos net ir pakentėti gali dėl bendro estetinio vaizdo. Manau, logiška, kad išskirtinio dizaino kūriniai reikalauja specialios priežiūros.

– O kaip juos tinkamai prižiūrėti?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių