Kūčias Ž. Žvagulis sutiks su žemaitiškais pyragais ir jaunystės pokštais

  • Teksto dydis:

TV3 televizija per Kūčias visus žiūrovus kviečia į jaukų muzikinį vakarą, iš visų koncertų išsiskiriantį žemaitišku charakteriu. Jau trečiadienį 19.00 val. eteryje – „Žvagulio kūčios“: garsaus žemaičio Žilvino Žvagulio šeima ir jo artimieji, scenos bendražygiai prie Kūčių stalo susiburs Salantuose. Garsūs atvykėliai ten ne tik ragaus žemaitiškos virtuvės legendų, bendraus vietos šneka, bet ir prisimins anekdotinius Žilvino vaikystės nutikimus.

Salantai – Ž. Žvagulio močiutės gimtinė, kurioje jis ir pats praleido ne vieną vasarą. Jausdamas stiprią nostalgiją šiam Žemaitijos kampeliui, dainininkas į Salantus sukvies visiems gerai pažįstamus savo draugus, scenos kolegas.

Kūčias žemaitiškai sutiks ne tik Ž. Žvagulis ir jo žmona Irena Starošaitė, o ir dainininkė Eglė Jakštytė, grupės „El Fuego“, „Patruliai“, „Džentelmenai“. Aktorius Marius Jampolskis ir dainininkas Deivydas Zvonkus atvyks paruošę ypatingas muzikines dovanas.

„Visi kalbėsime žemaitiška tarme, ir savo draugų nepaleisiu namo be legendinio Salantų pyrago. Specialiai užsakiau pas salantiškius kepėjus to ypatingo skanėsto“, – atskleidžia Ž. Žvagulis.

Iš vaikystės jis gerai mena ne tik pyrago skonį, bet ir gerą draugą Antaną, ypatinga pavarde –  Valinskas. „Jį visi vadinome Onte. Aš buvau 11-os metų, kai Ontė jau muzikavo ir buvo nr. 1 visam tam krašte. Jis vadovavo muzikos grupei, o aš prašydavau, kad leistų man bent repeticijas pažiūrėti. Už tai turėdavau išplauti repeticijų salės grindis. Ir plaudavau!“ – juokdamasis prisimena Ž. Žvagulis.

Kūčių vakarą jiedu su Onte dainuos prieš daugelį metų Žilvinui parašytą dainą. Ir scenos grindų Žilvinas taip paprastai nepamirš...

Žemaitiški Ž. Žvagulio ir jo draugų nuotykiai Salantuose – jau gruodžio 24-ąją, Kūčių vakarą, 19.00 val. TV3 šventiniame koncerte „Žvagulio Kūčios“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Žemaičiai kalba savo kalba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių