Kremuoti mados pasaulio superžvaigždės K. Lagerfeldo palaikai

  • Teksto dydis:

Pasaulinės mados pasaulio žvaigždės Karlo Lagerfeldo palaikai penktadienį buvo kremuoti Prancūzijoje, pranešė žurnalas „Closer“.

Tokiu būdu buvo įvykdyta Vokietijoje gimusio legendinio dizainerio, kuris antradienį mirė Paryžiuje būdamas 85 metų, paskutinioji valia.

K. Lagerfeldo, juokaudavusio, kad jis „verčiau mirs“ negu bus palaidotas, kūnas buvo sudegintas Nantero mieste, esančiame į vakarus nuo Paryžiaus. „Closer“ tinklalapyje nurodoma, kad kuklioje ceremonijoje dalyvavo Virginie Viard (Viržini Viar), paveldėjusi iš velionio mados namų „Chanel“ kūrybos direktoriaus pareigas, Monako princesė Caroline (Karolina) ir prabangos prekių milžinės LVMH vadovas Bernard'as Arnault (Bernaras Arno).

Prekių ženklo „Karl Lagerfeld“ atstovė sakė naujienų agentūrai AFP tepasakė, kad „buvo išpildyti jo pageidavimai“.

Anksčiau K. Lagerfeldas yra išreiškęs norą, kad jo pelenai būtų sumaišyti su jo ilgametės meilės, 1989 metais nuo AIDS mirusio prancūzų dabitos Jacques'o de Baschero (Žako de Bašero) pelenais.

Knygą apie J. de Bascherą rašiusiai žurnalistei Marie Ottavi (Mari Otavi) K. Lagerfeldas sakė išsaugojęs pusę jo pelenų, kad galų gale jie būtų sumaišyti su tuo, kas liks iš jo.

Mados kūrėjas šiuos pelenus paslėpė „kažkur slaptai“. „Vieną dieną jie bus pridėti prie manųjų“, – sakė jis M. Ottavi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių