Komedijos premjera sudomino ir pramogų pasaulio atstovus

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą „Domino“ teatre Vilniuje pristatyta komedija „Prie dangaus vartų“ – britų autorės Pam Valetine pjesė, didžiulio pasisekimo sulaukusi ne vienoje Europos ir Šiaurės Amerikos teatro scenoje. Į spektaklio premjerą susirinko būrys besišypsančių meno ir pramogų pasaulio atstovų.

Tarp premjeros svečių buvo galima išvysti dainininką Merūną Vitulskį su žmona Erika, Simoną Nainę, Algirdą Kaušpėdą, Gintarę Gurevičiūtę, Rūtą Ščiogolevaitę su vyru ir daugelį kitų meno ir pramogų pasaulio atstovų.

Britų autorės P. Valentine pjesę Vilniuje pastatė lenkų režisierius Marcinas Slavinkis – tai jau penktoji jo komedija, pristatyta Lietuvoje, ir trečiasis pjesės „Prie dangaus vartų“ pastatymas Europoje.

„Ši pjesė užima ypatingą vietą mano širdyje – tai romantinė komedija, kuri ne tik labai juokinga, bet iš tiesų suvirpina žiūrovų sielas. Man ši pjesė artima dar ir dėl to, kad joje išsakytos mintys man labai artimos – manau, jos vertos daugelio žmonių dėmesio. Ankstesni du šios pjesės pastatymai taip pat sulaukė sėkmės – tikiu, šią komediją pamils ir žmonės Lietuvoje“, – prieš premjerą sakė režisierius M. Slavinskis.

Ryškių ir skirtingų charakterių personažus spektaklyje kuria profesionalių aktorių komanda: Dalia Brenciūtė, Vaidotas Martinaitis, Redita Dominaitytė, Algirdas Dainavičius, Vitalija Mockevičiūtė, Juozas Gaižauskas, Justė Zinkevičiūtė, Eimutis Kvoščiauskas, Jovita Balčiūnaitė, Andrius Bialobžeskis, Larisa Kalpokaitė.

Pjesė „Prie dangaus vartų“ pasakoja istoriją apie dvi šeimas, kurių likimai ne tik persipina, bet ir priklauso viena nuo kitos sprendimų. Pirmoji – vyresnė šeima – tai vyro ir žmonos dvasios, gyvenusios pasakišką gyvenimą žemėje, tačiau po mirties, už vyro įžūlumą prie dangaus vartų, neįleistos į dausas, todėl iki šiol besiblaškančios gyvųjų pasaulyje. Antroji – jaunesnioji – ką tik susituokusi šeima, apsigyvena mirusios poros namuose, tačiau jų iššūkis – surasti kelią į tarpusavio santarvę, abipusę meilę, tvirtą santuoką ir bendrą ateitį. Pasikartojančios gyvenimo pamokos, tokie pat išbandymai ir sukrėtimai būdingi visų šeimų gyvenimams. Visgi, vieni anksčiau, kiti vėliau – visi padaro tas pačias išvadas – vertybės, amžinos tiek žemėje, tiek po mirties, yra tos pačios. O svarbiausia jų – meilė.

Vilniuje spalio 6 d. pristatyta komedija jau kitą savaitę pradeda turą profesionaliose Lietuvos scenose. O daugiau informacijos – www.dominoteatras.lt .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių