Kokia buvo pirmoji „Eurovizijos“ atranka Lietuvoje?

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pradėtos rengti 2001 metais. Nuo dabartinių atrankų pirmoji labai skyrėsi ne tik kur kas didesniu finalistų skaičiumi, bet ir sudėtinga balsų skaičiavimų sistema, pasakojama LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Tų metų pavasarį Vilniaus sporto ir kultūros rūmuose renginį vedė muzikologas Darius Užkuraitis su aktore Neringa Svetikaite. Atstovas buvo renkamas sudėtingu būdu: pusę taškų skyrė komisija, po ketvirtadalį – žiūrovai salėje ir žiūrovai namie. Iš viso nacionaliniame finale dalyvavo 15 atlikėjų, bet skelbiant laureatą, buvo atskleisti tik pirmojo trejeto rezultatai.

„Tos atrankos tokios, kokios yra dabar, turbūt atsirado tais 2001 m. Tiesiog matėsi, kad „Eurovizija“ žmonės labai domisi, Lietuvos televizijoje atsirado visa profesionali komanda, kuri dirbo ir populiarino šį konkursą. Ilgą laiką 2003 m. kiekvieną dieną po 5 min. vis buvo rodoma „Eurovizija“.

Šis konkursas tiek „prikapsėjo“, kad žmonėms jis tapo tikriausiai vienu iš žiūrimiausių renginių Lietuvos televizijose“, – pasakoja D. Užkuraitis.


Šiame straipsnyje: EurovizijapirmojiatrankaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Kas visi tie žmonės nuotraukoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių