Kodėl šį savaitgalį verta apsilankyti Tauragėje?

  • Teksto dydis:

Savaitgalį bus daug priežasčių tauragiškiams pasilikti gimtajame krašte, o žmonėms iš kitų regionų atvykti pasisvečiuoti į Tauragę.

Visi, planuojantys būti Tauragėje, turės puikią galimybę dalyvauti organizuojamuose renginiuose ir turiningai praleisti laiką lankytinose vietose. Tad kodėl verta apsilankyti Tauragėje?

Džiazo dienos Tauragėje 2016

Liepos 14–16 dienomis Tauragėje vyks prieš metus sėkmingai debiutavęs tarptautinis festivalis „Džiazo dienos Tauragėje 2016“. Festivalyje koncertuos tiek „Grammy“ apdovanojimų laureatai, tiek Lietuvos džiazo atlikėjai. 

„Džiazo dienos Tauragėje 2016“ prasidės „Džiazo mišiomis“, kurių metu koncertuos Česlovo Sasnausko kamerinis choras ir ritmo grupė, vadovaujama dirigento Mindaugo Radzevičiaus. Festivalyje taip pat pasirodys ir tokios džiazo grupės kaip „Old City“, „The Ditties“, svečiai iš Latvijos „Keksi“. Na, o tikri muzikos gurmanai turės galimybę išgirsti tarptautinį saksofonininko Kęstučio Vaiginio kvartetą „Kęstutis Vaiginis Quartet“ ir varinių pučiamųjų bei mušamųjų instrumentų ansamblį iš Karaliaučiaus „Königsberg Brass Band“.

Bilietus platina Bilietų pasaulis (www.bilietupasaulis.lt).

„Pasaulio žemaičių dienos 2016“ Skaudvilėje

Liepos 15 d. Tauragės rajone, Skaudvilėje, vyks renginys, skirtas Žemaičių tautos vienybės dienai paminėti. Renginys prasidės dailininko Alfonso Čepausko darbų galerijos atidarymu. 10.30 val.  Skaudvilėje (dailininko gimtinėje), Mokyklos skr. 4 (gimnazijoje) atidaroma nuolatinė jo dailės galerija. Bus eksponuojama lakštinė ir mažoji grafika, iliustracijos ir ekslibrisai, kamerinės medžio skulptūros, mažoji metalo plastika ir kiti dailės žanrai.

Vėliau parke, prie Almino paminklo, bus pagerbtas Žemaičių vadas, o vidurdienį Kultūros namuose bus vedama mokslinė konferencija „Karšuvos būtovė“. Ant Ivangėnų piliakalnių bus uždegtas aukuras, o renginį vainikuos žygeivių išlydėtuvės į Pagramantį.

Didžioji Pagramančio šventė

Liepos 16 d. Pagramančio miestelio stadione vyks „Didžioji šventė“. Renginys prasidės Pirmosios Žemaitijos bendruomenių sporto žaidynėmis. Vėliau vyks Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ miuziklas „Pagramančio šnekučiai“ (solistai Liudas Mikalauskas, Deivis Norvilas, Dovilė Kazonaitė ir kt.). Vakare renginio dalyviai išgirs Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestro ir solistų, Deivio ir Renatos dueto bei grupės „16Hz“ koncertus.

Lankytinos vietos: „Liberty Beach“

„Liberty Beach“ – pirmasis ir vienintelis Tauragės apskrityje vandenlenčių parkas, įsikūręs Paberžių km. Smėlio paplūdimys „Liberty Beach“ vasaros sezono metu siūlo įvairaus spektro pramoginius ir kultūrinius renginius. Plati smėlio juosta, besidriekianti tarp dviejų gėlo vandens telkinių, vasarą sutraukia aktyvių pramogų pasiilgusius poilsiautojus, kitokio kino ir muzikos mylėtojus. Pramogų zonoje po atviru dangumi įrengtas amfiteatras, paplūdimio zonoje – tinklinio ir paplūdimio futbolo aikštelės bei patogus priėjimas prie vandens.

Taurų nuotykių parkas

„Taurų nuotykių parkas“ – tai 2011 m. startavusi pramogų zona su 5 skirtingo aukščio bei sudėtingumo trasomis medžiuose. Tai vienas didžiausių nuotykių parkų visoje Lietuvoje, esantis 3,2 km į pietus nuo Tauragės. Taurų nuotykių parke yra XI–XIII a. pilis, kurios požemiais galima nusileisti į vis dar besiplečiantį muziejų. Pilyje rengiami muzikiniai pasirodymai, tad čia galima ne tik susipažinti su istoriniu Lietuvos paveldu, bet ir pasiklausyti muzikos, maloniai praleisti laiką. Taurų nuotykių parke yra organizuojamos ekskursijos, kurių metu galima susipažinti su Tauragės krašto lankytinomis vietomis bei įvairiais paveldo objektais. Vaikams yra įrengta žaidimų aikštelė, tad net ir patiems mažiausiesiems čia nebus nuobodu. Beje, čia veikia pirmasis Lietuvoje viešbutis-nakvynė medyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gg

Gg portretas
Galvojau ta uzeiga buvo salia pasto kur bankas isikures siuo metu

puiku

puiku portretas
nuvyksime,aciu uz inform
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių