Knygos apie Polinezijos salas autorius: norėjau pabūti ten, kur vyko kanibalizmas

Prancūzijos Polinezija yra įvairiapusė – čia ir prabangiausi viešbučiai, ir daugybė turistų, bet tuo pačiu ir autentiškas polinezietiškas gyvenimas bei išskirtinio grožio gamta. Būtent apie civilizacijos nedaug paliestą Polinezijos salų gyvenimą galima sužinoti neseniai išleistoje keliautojo Sauliaus Norkevičiaus knygoje „Polinezijos salos. Ramiojo vandenyno perlai: Tahitis, Makemas, Raroja, Kon Tikis“.

Daugelį šalių Afrikoje, Azijoje, Okeanijoje ir Europoje aplankęs S. Norkevičius teigia, kad vienas iš kelionės į Prancūzijos Polineziją tikslų buvo pamatyti Markizų salas. Viena to priežasčių gali pasirodyti kiek keistoka – keliautojui buvo smalsu pabūti toje saloje, kurioje vis dar vyksta kanibalizmas, ir išsiaiškinti kodėl.

Ramiojo vandenyno saloms neabejingas S. Norkevičius pastebi, kad nuvykti į atokias Prancūzijos Polinezijos salas gali būti labai rimtas iššūkis.

„Nuvykęs 24 tūkstančių kilometrų nuo Vilniaus, nesugebėjau įveikti paskutinių dviejų šimtų. Tiesiog sala buvo atoki. Į ją kartą per savaitę skrenda lėktuvai, tačiau bilietai išperkami prieš vieną ar du mėnesius pačių salos gyventojų“, – teigia S. Norkevičius.

Kalbėdamas apie įspūdingą atokesnių Ramiojo vandenyno skalaujamų salų gamtą, keliautojas pasakoja, kad jose teko susidurti ir su vietos gyvūnais. Vieni jų – rykliai.

„Nepavyks išsimaudyti be ryklių palydos. Jie visur. <...> Teko porą kartų turėti gerą adrenalino pliūpsnį, kai mintys sukosi jau apie tai, kad greičiausiai nebegrįšiu į krantą“, – pasakoja S. Norkevičius.

Plačiau apie kelionę – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cro-Magnon

Cro-Magnon portretas
Norint pabūti "ten kur vyko kanibalizmas" nereikia vykti kažkur į Polinezijos salas, užtenka nuvažiuoti į Vokietiją: Herxheim, Landau ir kt... Ten prieš 6000 m vyko masiniai kanibalizmo atvejai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių